""

Yozgat Belediyesi, Çamlık giriş ücretinde yüzde 70 indirime gitti « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:52

Yozgat Belediyesi, Çamlık giriş ücretinde yüzde 70 indirime gitti

Yozgat Belediyesi ve Milli Parklar 9.Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında belediye tarafından işletilecek olan Çamlık Milli Parkı giriş ücretlerine yüzde 70 oranında indirime gidildi.

Yozgat Belediyesi, Çamlık giriş  ücretinde yüzde 70 indirime gitti
Son Güncelleme :

25 Kasım 2016 - 7:00

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, yaptığı açıklamada Çamlık Milli Parkı ve sosyal tesislerinin işletmesinin belediye tarafından yapılacağını belirterek vatandaşların buradan en iyi şekilde faydalanacağını söyledi.
Daha önce Çamlık giriş ücretlerindeki yüksek fiyat tarifesi nedeniyle vatandaşlar tarafından olumsuz tepkiler alındığını kaydeden Akgün, “Belediye olarak vatandaşlarımıza kalite hizmet sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Çamlık giriş ücret tarifesinde yüzde 70’lere varan bir indirime giderek ülkemizin ilk Milli Parkı olan Çamlık Milli Parkından herkesin istifade etmesini sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Sürmeli Et Lokantası ile ilgili restorasyon projemizi hayata geçirerek halkımızın yeniden hizmetine sunacağız. Çamlığın temizliğinin yanı sıra diğer sosyal tesislerden de vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlanacağı bir ortamı hazır hale getireceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Kazım Arslan, bu konunun üzerinde ciddi bir şekilde duruyor. Bizde bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.
Çamlık Milli Parkı giriş ücretlerinin Belediye’ye geçmeden önce fiyat tarifelerinin yüksek olmasından dolayı tepkiler olduğunu kaydeden Akgün, “Daha önce Milli Parklar işletmeciliği döneminde Çamlığa girişlerde yayalar ve bisikletli girişler için kişi başına 4 lira, motosiklet ve ATV’ler için 8 lira, otomobil için 12 lira, minibüs 36 lira, midibüs için 60, otobüs için ise 120 lira ücret alınıyordu. Yeni tarifeye göre ise yayalar ve bisikletli girişler için kişi başına 1 lira, motosiklet ve ATV’ler için 2 lira, otomobil için 4 lira, minibüs 15 lira, midibüs için 20, otobüs için ise 40 lira ödeyerek Çamlığa giriş yapılabilecek.
GİRİŞ ÜCRETİ
ZORUNLULUĞU VAR
Doğa ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol ile Çamlık’ın 5 yıllık işletmeciliğini Yozgat Belediyesi olarak üstlendiklerini ve Milli Parklar girişlerinde ücret zorunluluğu bulunduğu için Çamlık girişlerine sembolik rakamlar belirlediklerini vurgulayan Akgün: “Milli Parklar koruma ve kollama kanununda Milli Park girişlerinde ücret alınması gerekiyor. Belediye olarak biz devralmadan önce çamlık için belirlenen girişi ücretleri çok yüksekti. Bizde fiyatları neredeyse sembolik denilebilecek rakamlara çektik. Bundan sonra çamlığın giriş çıkışları dahil olmak üzere park ve sosyal tesislerini belediye olarak biz işleteceğiz. Yine aynı şekilde, bakım, onarım, temizlik ve güvenlik işlemlerini de biz yapacağız. Çamlık Milli Parkımız inşallah bundan sonra belediyemiz bünyesinde Yozgat halkına, dışarıdan gelen vatandaşlara daha iyi hizmet sunacak, onların ihtiyaçlarını karşılayacak.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.