""

Yozgat Belediyesi kültür mirasını koruyacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:18

Yozgat Belediyesi kültür mirasını koruyacak

Yozgat Belediyesi, kentin tarihini ve kültürel mirasını koruma adına önemli adımlar atıyor. Belediye Başkanı Kazım Arslan, restore edilen tarihi konakları turizme kazandırmak için çalışmaların hız kazandığını belirtti.

Yozgat Belediyesi kültür mirasını koruyacak
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 17:37

Yozgat’ın İstanbulluoğlu Mahallesi’nde bulunan ve tarihi Yozgat evleri olarak bilinen konakların restore edilerek turizme kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü açıklayan Başkan Arslan, bu projenin bir sokak ortaya çıkarmayı amaçladığını ifade etti. Şu ana kadar 10’un üzerinde konak restore edildiğini ve bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Arslan, belediyenin elinde bulunan 30’a yakın eski ev ve konak için restorasyon çalışmalarının hızlandırılacağını vurguladı.
Kentteki kültürel mirası korumak adına yapılan çalışmaların sadece konaklarla sınırlı kalmadığını belirten Arslan, eski askerlik şube binasının kent müzesine dönüştürüleceğini ve basın müzesi kurulacağını duyurdu. Eski askerlik şubesi, Milli Saraylar tarafından kent müzesi olarak kullanılmak üzere belediyeye tahsis edildi. Kent müzelerinin şehrin geçmişini anlatmak ve tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını belirten Arslan, Yozgat’ı bir kent müzesiyle tanıştıracaklarını ifade etti.
Ayrıca, Yozgat’ta basın müzesi kurulması için çalışmaların başlatılacağını açıklayan Başkan Arslan, yerel basının elinde bulunan değerli materyallerin sergileneceği bir müzenin Yozgat’ın tarihini ve kültürünü yansıtması bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı. Basın müzesinin Kent Park’ta kurulması planlanıyor./Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.