""

Yozgat Bilişim Etkinlikleri üçüncü günü tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:08

Yozgat Bilişim Etkinlikleri üçüncü günü tamamlandı

Onikinci Yozgat Bilişim Etkinlikleri’nin üçüncü günü farklı alanlardan seminer ve konferans ile tamamlandı. Etkinlik Başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 13 Nisan 2017 Perşembe günü zengin içerikli sunumların yer aldığı programın faydalı ve etkili olduğunu belirtti.

Yozgat Bilişim Etkinlikleri  üçüncü günü tamamlandı
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 11:16

Onikinci Yozgat Bilişim Etkinlikleri’nin üçüncü günü farklı alanlardan seminer ve konferans ile tamamlandı. Etkinlik Başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 13 Nisan 2017 Perşembe günü zengin içerikli sunumların yer aldığı programın faydalı ve etkili olduğunu belirtti.
Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Galip Akın’ın başkalık ettiği sabah oturumu Kütüphaneci Sevgi Taşdemir’in, “Internet Tabanlı Kütüphanecilik Hizmetleri ve ‘Cep Kütüphanem’ Uygulaması” başlıklı konuşmasında, Bozok Üniversitesi’ndeki İnternet üzerinden verilen kütüphanecilik hizmetleri hakkındaki semineri ile başladı.
Aksaray Üniversitesi, Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, “Bilgi Toplumu, Teknoloji ve Değerlerimiz” konulu konferans verdi. Prof. Dr. Süleyman Yılmaz konuşmasında, “Akademik başarı mı, insani ve ahlaki başarı mı daha öncüldür gibi bir takas mantığı olamaz. Çocuklarımız akademik başarının yanı sıra insani ve ahlaki başarıyı da sağlayabilir. Çocuklarımız doğal ortamlarda, doğal oyuncaklarla oynasın ki, tasarım kabiliyeti gelişebilsin.
Hayatın provası yoktur, çocuklarımız tribünden seyirci olmak yerine sahada aktif rol alsınlar. Cesaretlerinin kırılmaması, kabiliyetlerinin körelmemesi için onları bastırıp, sansürlemeyelim. Yanlışlar tecrübenin habercisidir. Bırakalım onları icat çıkarsınlar ve yanlış yapmaktan korkmasınlar” dedi.
Ayrıca dünyada internet üzerinden oynanan kumarın % 2.5 gibi önemli bir oranın Türkiye’den olduğunun altını çizen Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, 2-5 yaş arası okulöncesi çocukların haftalık televizyon seyretme süresi 32 saat. 6-11 yaş arası temel öğretim çağı çocuklarının ise 28 saat olduğu bilgisini de katılımcılarla paylaştı.
Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, konuşmasında “ABD Pediatri Akademesi 2 yaş altı bebeklere TV seyrettirilmesini sakıncalı buluyor. Sokakta birdir bir oynamayan, sanal ortamda IPad oynayarak eğlenmeyi tercih eden milenyumun Z-kuşağıyla karşı karşıyayız. Nemelazımcı, çevresine duyarlılığı azalmış, değerlerinden yoksun bir kuşak. Harvard yapılan ve 75 yıl süren uzun erimli araştırma, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşamanın sırrını kurulan iyi sosyal ilişkilere bağlıyor. Albert Einstein’e göre dünyayı kuşatan ve evrendeki olayların gerçekleşmesini saglayan yegane güç, sevgidir. SPOT; korkularımız, kaygılarımız ve ikbal beklentilerimiz bizleri asla doğru olmaktan ve dürüstlükten alıkoymamalı” dedi ve eğer çevremizde şahsiyetli insanlar görmeyi arzuluyorsak, akademik başarısı ile birlikte insani ve ahlaki başarıyı sağlamış nesiller yetiştirmemiz gerektiğini özellikle vurguladı. Öğretmenlerin ve şehirden katılımcıların hazır bulunduğu konferansta, dinleyicilerin sorularına cevaplar verildi ve katkılarına da fırsat verildi.
Bozok Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Kemal Akyıldız başkanlığında gerçekleştirilen Öğle oturumunda ilk sunumu, Türktelekom Erişim / Yatırım Ekip Lideri Fatih Kemal Çelebi tarafından “Kablolu İletişim Teknolojileri, Dünü, Bugünü” başlığı altında yapıldı. Türktelekom Yozgat İl Müdürü Yusuf Kaplan, “Teknoloji Trendleri ve İnovasyon” konulu sunumunda dünyadaki yeni gelişmelerden bilgiler aktardı. Kişisel birikim ve deneyimleri çerçevesinde ufuk açıcı değerlendirmelerde bulundu. “Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri” başlıklı sunumunda Ticaret İl Müdürü İbrahim Akdaş, enerji sektöründeki gelişmeler, yeni yaklaşımlar ve İletişim teknolojilerinin sağladığı imkanlardan bahsetti. Yaptığı değerlendirmelerinde faydalı önerilerde de bulundu. Bozok Üniversitesi Müh. Mim. Fakültesi Araş. Gör. Kutlucan Görür, “Biyomedikal Mühendisliğinde Sayısal Sinyal İşleme” başlıklı konuşmasında sayısal sinyal işleme teknolojileri ve bunların Biyomedikal Mühendisliği uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Günün son konuşmacısı İsviçre’nin Zurich kentinden Tuna Consulting şirketi CEO’su Yakup Tuna, “Girişimciliğin Başarı Modelleri ve Sosyal Teknoloji” konulu bir sunum yaptı.
Yakup Tuna, girişimciler için fikir veren ve uluslararası iş dünyasında gözlemlenen başarı öyküleri ile bunların arkasında etkin rol oynayan lobi süreçleri konusunda görüşlerini paylaştı. Sosyal medyanın verimli ve etkin kullanımı yanı sıra iletişim teknolojilerinin olumlu yanlarını ele aldı.
Vizyon artırıcı ve düşündürücü sunumların yapıldığını günün sonunda, katkı sunan konuşmacılara oturum başkanları ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.