""

Yozgat çiftçisi yağışları bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:12

Yozgat çiftçisi yağışları bekliyor

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ta ekim sezonunu tamamlanmasıyla bölge çiftçisi yağışların olmasını bekliyor.

Yozgat çiftçisi yağışları bekliyor
Son Güncelleme :

18 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat’ta kurak geçen mevsimin ardından önceki gün yağan kar yağışı bölge çiftçisini bir nebze olsun sevindirdi. İlde son yılların en kurak kışını yaşadıklarını belirten Kuşçu köyü çiftçilerinden Mehmet İnci, “Uzun süredir beklediğimiz yağış azda olsa kar yağışıyla kendini gösterdi. Kar yağışının bol olması üründe kaliteyi ve verimi daha da artırır. Şuan bölgemizde sadece pancar üreticisi ekimini tamamlayacak. Onlarda pancarı tarladan kaldırdığı zaman ekim yapacak. Bu kar yağışı az olsa da yine debiz çiftçiler için çok daha iyi oldu. Çünkü kar suları toprağın en alt kısmına kadar iniyor. Bu da toprağı yumuşatıyor ve toprağın daha iyi sürülmesini sağlıyor.” dedi.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz’da bölge çiftçisinin hububat ekimini tamamladığını belirterek sadece pancar üreticisinin tarlasındaki pancarı kaldırdığı zaman ekimi yapacağını söyledi. Yılmaz, “Yozgat’ta çiftçilerimiz hububat ekimini ekim ayı içerisinde tamamladı. Sadece pancar hasadını yapmayan çiftçimiz ekim yapamadı. Onlarda pancar hasadının ardından tarlasının ekimini yapacaklardır. Mevsim itibariyle bu aylarda yağışların olması gerekir. Çünkü önceki yıllarda bu aylarda yağışlar olurdu. Önceki gün yağan kar yağışı az ama onunda ekili tarım alanlarına faydası vardır. İnşallah bol yağışlı bir kış mevsimi geçiririz.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.