""

Yozgat Çölyak Derneği kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 00:29

Yozgat Çölyak Derneği kuruldu

Türkiye’de çok bilinmemesine rağmen pek çok vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı ve büyük sıkıntılar çektiği Çölyak hastalığı ile mücadele eden Yozgat’taki Çölyak hastaları, Yozgat Çölyak Derneği çatısı altında birleşti.

Yozgat Çölyak Derneği kuruldu
Son Güncelleme :

23 Nisan 2024 - 17:50

Dernek kuruluş evraklarını Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu’dan teslim alan ve Çölyak hastalarının özellikle Yozgat’ta glutensiz gıdalara ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade eden Yozgat Çölyak Derneği kurucu başkanı Kamil Koç, şu ifadeleri kullandı; “Sebep olduğu sağlık sorunlarının yanında, sosyal ve ekonomik bakımdan da oldukça yıpratıcı bir hastalık olan Çölyak, ince bağırsakların gluten’e olan alerjik reaksiyonundan kaynaklanıyor.
Çölyak hastaları gluten içeren hiç bir ürünü tüketemedikleri için, kendilerine uygun ekmek makarna ve diğer temel gıda maddelerini bulmakta güçlük çekiyorlar. Glutensiz ürünlere ulaşmanın güçlüğünün yanında fiyatlarının çok pahalı olması özellikle çocukların ve gençlerin yeterli beslenmelerini olumsuz etkiliyor. Öyle ki glutensiz bir dilim ekmeğin fiyatı normal fırın ekmeğinin 10 katına kadar çıkabiliyor.
Yozgat’ta glutensiz ekmek ve başka gıda maddesi üreten bir işletme bulunmadığı için Çölyak hastaları temel beslenme ihtiyaçlarını başka şehirlerden karşılamak zorunda kalıyorlar.
Derneğimizin kuruluşu ile Yozgat’taki Çölyak hastalarının pek çok sorununu çözüme kavuşturmak amacındayız.”/ Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.