""

Yozgat dahil 6 il için “sarı” kodlu uyarı « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 14:10

Yozgat dahil 6 il için “sarı” kodlu uyarı

Yağışsız geçen kış mevsiminin ardından mevsim normallerinin
üzerinde seyreden sıcak hava yerini yağışlı ve serin havaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

Yozgat dahil 6 il için “sarı” kodlu uyarı
Son Güncelleme :

29 Nisan 2024 - 17:44

Yozgat’ta kurak geçen kış mevsiminin ardından Nisan’da sürpriz hava sıcaklık değişiklikleri etkisini göstermeye başladı. Yozgat başta olmak üzere İç Anadolu genelinde önceki gün başlayan yoğun yağışların ardından, şimdi de kuvvetli rüzgar geliyor. Yozgat ile birlikte 6 il için sarı alarm verildi. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
Yozgat ile birlikte yurt genelinde birçok ilde dün gece itibari ile sağanak ve soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Sağanak ve soğuk hava hafta sonuna kadar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Yozgat ve çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması, güney ve iç kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.
6 İL İÇİN SARI ALARM
Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
TOZ TAŞINIMI UYARISI
Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması vurgulandı.
HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK
Hafta boyunca etkisini gösterecek parçalı ve çok bulutlu hava, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde yerel dolu yağışı ile birlikte kuvvetli olması bekleniyor.
Yozgat genelinde hava sıcaklıklarının en fazla 21°C olması beklenirken, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.
/ Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.