""

Yozgat devlet hastanelerinde “Anne dostu hastane”projesi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:45

Yozgat devlet hastanelerinde “Anne dostu hastane”projesi

Yozgat’ta devlet hastanelerinde “Bebek Dostu Hastane “çalışmalarından sonra “Anne Dostu Hastane” projesi için çalışmalar başladı.

Yozgat devlet hastanelerinde  “Anne dostu hastane”projesi
Son Güncelleme :

04 Ekim 2017 - 7:00

Türkiye’de 15 hastanenin sahip olduğu “Anne Dostu Hastane” unvanı için, Yozgat’ta; Yozgat Şehir Hastanesi, Akdağmadeni ve Boğazlıyan Devlet Hastanesinde de çalışmalara başlandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan “Anne Dostu Hastane Eğitim Ekibi” Yozgat Şehir Hastanesi Konferans Salonunda sağlık personeline iki gün süren eğitim verdikten sonra, katılımcılara sertifikaları verildi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada, “Anne dostu hastane” uygulamasıyla kaliteli doğum hizmetleri sunumunun niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlanması amaçlandığını belirterek, anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulmasının esas alındığını ifade etti.
Dr. Kurca, “Normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflerimiz arasındadır. Yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeli, hareket özgürlüğü sağlanabilmelidir. Bebek Dostu Hastane çalışmalarımızın yanı sıra Anne Dostu Hastane çalışmalarımıza da başlamış bulunmaktayız. Türkiye’de sadece 15 hastanenin sahip olduğu “Anne Dostu Hastane” unvanına Yozgat’ta bizim de alıyor olmamız gurur verici” dedi. Eğitim sonrasında Eğitim Ekibine Kurca, yaptıkları çalışmalarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.