""

Yozgat Devlet Hastanesinin ilk Beyin Cerrahı Yozgat’ta hasret giderdi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:19

Yozgat Devlet Hastanesinin ilk Beyin Cerrahı Yozgat’ta hasret giderdi

Yozgat Devlet Hastanesinde 1996-2002 yılları arasında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan ve görev yaptığı yıllarda ameliyathanelerin ve bazı polikliniklerin hizmete girmesine yönelikte pek çok çalışmalara imza atan Doç. Dr. Suat Canbay, hafta sonunu Yozgat’ta geçirerek hasret giderdi.

Yozgat Devlet Hastanesinin ilk Beyin  Cerrahı Yozgat’ta hasret giderdi
Son Güncelleme :

12 Eylül 2017 - 7:00

Yozgat’ın kendisinde ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Doç.Dr.Canbay, Ankara Liv Hospital’de görev yaptığını belirterek, beyin ve sinir hastalıklarından rahatsızlığı olan vatandaşlara her zaman yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.
Yozgat Devlet Hastanesinin ilk beyin cerrahı Doç.Dr. Suat Canbay, yıllar sonra yeniden ziyaret ettiği Yozgat’ta özlem giderdi. Hafta sonunu beraberinde eşi ,ailesi ve yakınlarıyla Yozgat kent merkezinde geçiren Beyin ve Sinir hastalıkları uzmanı Doç.Dr.Suat Canbay “Ben Malatyalıyım ama Yozgat, benim 2.memleketim. 1996 yılında ilk beyin cerrahı olarak Yozgat’a atandım ve burada yaklaşık 6 yıl görev yaptım. Daha sonra uzun yıllar Ankara Onkoloji Hastanesinde çalıştım ve buradan emekli oldum. Ardından da Liv Hospıtal’de ‘ Beyin ve Sinir Cerrahisi ‘kliniğinde hastalarımıza hizmet veriyorum.”dedi.
Nostaljik bir hafta sonunu geçirmek, yakın akrabalarına Yozgat’ı tanıtmak ve bu vesileyle bazı dostlarıyla buluşmak için Yozgat’a gelen Doç.Dr.Suat Canbay, önce beraberindeki yakınlarıyla birlikte Yozgat’ın yöresel yemeği testi kebabını tattı. Ardından Yozgat’ı dolaşarak kentin gelişimini gözlemleyen Doç.Dr.Suat Canbay,Yozgat Çamlık Galata otelinde kısa bir süre dinlendikten sonra Hayri İnal konağında da yakınlarıyla birlikte menengiç kahvesi içti.Canbay,burada konağın sorumlusu Önder Yaşar’ın sazıyla sunduğu Yozgat’ın yöresel türkülerine de eşlik etti.
Yozgat’ta oldukça keyifli bir gün geçiren Doç. Dr. Suat Canbay, Yozgat’ın kendi kariyerinde ve uzmanlık alanında apayrı bir yerinin olduğunu belirterek geçmişte kentimizde yaşadığı günleri şöyle anlattı: “1996 yılında ben Yozgat’a atandığımda beyin cerrahisi ameliyathanesinin bir takım noksanlıkları ve sorunları vardı. İlk iş olarak ameliyathanemizi yenileyip modernleştirdik.Burada hastalarımızı Ankara’ya sevk etmeden başarılı ameliyatlar gerçekleştirdik.Yozgatlı hastalarımız ve hasta yakınlarıyla çok güzel iletişimler kurduk.Bu arada ben Yozgat Devlet hastanesinde başhekim yardımcısı olarak görev yaparak idari hizmetlerde de bulundum.Kısacası Yozgat’a devlet hastanesinde kendi alanımda başarılı hizmetler yaptığımı düşünüyorum.Bu süreçte Yozgat’ı ve Yozgatlıları çok sevdim.Ama memuriyet gereği 2002 yılında Yozgat’ta ayrılmak zorunda kaldım”
Yozgat’tan ayrıldıktan sonra gerek dostları ve gerekse hastalarıyla iletişimlerine hiç ara vermeden devam ettirdiğini vurgulayan Canbay, şunları söyledi:“Yozgatlılar kıymet-kadir bilen, konuksever ve vefakar insanlardır.Bu nedenle ben Yozgatlıları gerçekten sevdim ve hiç unutmadım.
Bu nedenle Yozgat’tan ayrıldığımda Ankara Onkoloji hastanesinde görev yaparken karşılaştığım her Yozgatlıya yardımcı olmaya çalıştım.
Ben kendimi Yozgat’ın fahri hemşerisi olarak kabul ediyorum.Yeni görev yerim Liv Hospıtal’de de dileyen değerli Yozgatlıların özellikle branşımla ilgili konularda örneğin beyin hastalıkları,bel fıtığı,omurga tümörleri, omurga eğriliği, sırt ağrıları,skolüz ve benzeri rahatsızlıklarının tedavilerine özenle yardımcı olmak isterim.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.