""

YOZGAT HAVAALANI « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:15

YOZGAT HAVAALANI

YOZGAT  HAVAALANI
Son Güncelleme :

31 Aralık 2016 - 7:00

Hemen herkesin birbirine sorduğu soruların en başında belli ki, Yozgat’a yapılacağı daha önceden duyurulan Havalanı konusu geldiği için bu konu ile ilgili en küçük bir gelişme sosyal
medya da paylaşım rekorları kırıyor.
Bunun sebebi belli, yetikililerin 2016 yılı yatırım proğramına almasına karşın elle tutulur göz ile görülecek şekilde bir adım atılmadı. Bu durum doğal olarak hemen her sohbette siyasilere sorulan konulardan biri ve en önemli soru olarak akıllardaki yerine mhufaza etmektedir.
Meclis gündeminde 2017 yılının plan ve bütçe görüşmelerinde ele alınan Havalanı yatırımları Yozgat gibi birçok İli ilgilendirdiği için çalışmaların tamamlanması konusu siyasiler tarafından haber olarak paylaşıldı.
Sosyal medyayı takip edenlerin birçokları evvelsi gün başta Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, Milletvekili Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve Abdulkadir Akgül tarafından yapılan paylaşımlarda şu bilgiler yer aldı.
“Yozgat Havaalanı Yüksek Planlama Kurulunda Karara bağlandı. 240 Milyon TL yatırım bedeli ile karara bağlanan Havalanımız Yozgat’a, Yozgatlılara ve Türkiye’mize hayırlı olsun…”
Bilindiği gibi 2016 yılında yatırım olarak yapılan çalışmalar arasında en dikkat çeken hizmetlerden birisi Yozgat Şehir Hastanesidir.
Her ne kadar yıl başı itibariyle hizmete hizmete gireceği yönünde yapılan açıklamalara karşın resmi açılışı gerçekleşmemiş olsada bu yatırımın Yozgat için ciddi bir yatırım olduğu herkes tarafından kabul görmektedir.
Bakanlık ile İşletmeci kuruluş arasındaki çalışmaların tamamlanması ile hizmete gireceği artık bilinmektedir.
Bu konudaki bütün öngörüleri dikkate aldığımızda Yozgat insanı bugüne kadar Sağlık alanında yaşadığı sıkıntıları bundan sonra yaşamayacaktır.
Yozgat Sağlık konusunda olduğu gibi bugüne kadar ulaşım konusunda da ciddi sıkıntılar yaşamış, şimdilerde bu sıkıntı bütün olmasa da kısmen giderilmiştir.
Bu anlamda yapılan açıklamalar ve paylaşılan bilgilere göre bir öngörüde bulunacak olursak Yozgat’a 2017 yılında yapımı başlayacak olan Havalanı ile ulaşım sorunu da bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözüme kavuşmuş olacaktır.
Sonuç olarak Yüksek Hızlı Trenin de bittiğini düşündüğümüzde Yozgat, 2017 yılı itibariyle bir kaç yıl içinde birçok sorununu çözmüş, gelişmeye ve kalkınmaya daha elverişli bir şehir hüviyetine kavuşmuş olacaktır.

 

• Son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerinden artık bıktığını sosyal medyadan yaplaşan eski Siyasetçi!
• İlçe olarak yardımlaşma çalışmalarında ne kadar duyarlı olduklarını anlatan Başkan!
• Asgari ücret arıtışı ile Milletvekili maaşını karşılaştırarak önemli bir tespiti yaplaşan Meclis Üyesi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.