""

Yozgat Kültür ve Tanıtım Derneği (YODES) Kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 09:27

Yozgat Kültür ve Tanıtım Derneği (YODES) Kuruldu

Kısa adı YODES olan Yozgat Kültür ve Tanıtım Derneği kuruluşunu tamamladı. Dernek Başkanı Meltem Yılmaz, “Yozgat kültürünü ve ilimizin turistik destinasyonlarını tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yozgat Kültür ve Tanıtım Derneği (YODES) Kuruldu
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2023 - 12:37

Dernek ayağının tozuyla Aydıncık ve Çekerek ilçesine gezi düzenledi. Aydıncık Kazankaya Kanyonu, Kültür Evi, Haceş Müze Evi, Pelitli Gölü, Çekerek Millet Bahçesi, Lavanta Adası, Ulukavak Anıt Ağacının bulunduğu Kamışcık Köyünü ziyaret etti.

Yılmaz yaptığı açıklamada; “Yozgat bizim doğup büyüdüğümüz yer. Memleketimize bir faydamız olsun diye yola çıktığımız, sosyal medyada tanıştığımız, Yozgat’a gönül veren insanlarla bir araya gelerek dernek kurduk. Amacımız Yozgat kültürünü, Yozgat’ta turistik yerleri hem gezerek hem gezdirerek tanıtmak. İlk etkinliğimiz olarak Aydıncık ve Çekerek Gezisi düzenledik. Yozgatlı olan ve ilk kez Aydıncık ilçemizi, Çekerek Lavanta Adasını gören dostlarımız vardı. 20 kişilik ekiple kültür ve turistlik gezimizi, eğlenerek, öğrenerek tamamladık. Aydıncık ilçemizde bizleri karşılayan Erol Gürgen, Erdal Ertuğrul ve Nimet Türker’e yine Çekerek Kamışcık Köy Muhtarı Rıza Taşkın’a, ayrıca Kamışcık köy halkına teşekkür ederim. Dernek kurulma sürecinde emeklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimiz Ümran Soyal, İbrahim Aslan, Abdulkadir Arslan, Safa Kılıç, Ahmet Onur ve Ahmet Erkoç’a teşekkürlerimi borç bilirim. Gezilerle, sempozyum, etkinliklerle Yozgatımız için biz de varız. Tüm Yozgatlı ve Yozgat’ta yaşayan dostlarımızı da derneğimize bekleriz” dedi. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.