""

Yozgat Şehir Hastanesi engelsiz hastane olacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:13

Yozgat Şehir Hastanesi engelsiz hastane olacak

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Yozgat’ın Şehir Hastanesine kavuşmasına sayılı günler kaldığını belirterek, hastanenin fiziki ve genel durumu bakımından engelsiz bir hastane olacağını söyledi.

Yozgat Şehir Hastanesi  engelsiz hastane olacak
Son Güncelleme :

11 Kasım 2016 - 7:00

475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesinde engelleri aşmak için, inşaat mühendisleri tekerlekli sandalyeye oturarak hastaneyi gezip, engelli bireyleri için yapılan düzenlemeleri kontrol etti.
Engelsiz, kolay erişebilir ilkesiyle hizmet vereceği vurgulanan hastanede yapılan uygulamaların uygulanabilirliği kontrol edildi.
Hastane girişinden başlayan rampalardan mühendisler tekerlekli sandalyeyle girerek 4.katta palyatif bakım ünitesindeki banyo, tuvaletler, ve lavaboları gezerek, tekerlekli sandalyenin oda içerisinde, banyoda rahat hareket edip etmediğini de kontrol ederek, engelli bireyin yaşadığı sorunları kendileri deneyimleyerek tatbik etti.
Hastanede engelli bireyler için yapılan düzenlemeler bazıları şunlar: “Yaya ve taşıt yolları ayrı düzenlenmiş durumda, otoparkın yüzde 5’i engelli bireyler için ayrılmış durumda.
Bahçe girişinde görme engelliler için kabartmalı hastane yerleşkesi haritası olacak. Hastane bahçesinden hastane girişine kadar hissedilebilir yol yapılmış, asansörlerde sesli ve görsel uyarı sistemleri mevcut, tüm merdivenler aynı genişlik ve yüksekliğe sahip, kalite standartları ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Engelli Bireyler için Ulaşılabilirlik Temel Bilgiler Rehberi’ne göre çalışmalar yapılıyor.”
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, hastanede bütün bireylerin kaliteli sağlık hizmeti alması için her türlü imkan ve olanakların sağlandığını belirtti. Kurca, “ Hastanemize gelen engelli vatandaşlarımızın diğer vatandaşlar gibi faydalanabilmelerini sağlamak adına çeşitli düzenlemeleri yapmak yasal sorumluluktur. Rönesans Firması mühendisleri, Yozgat Devlet Hastanemizin birim sorumlularıyla engelli bireylerimizin yaşayabileceği sorunları kendimiz yaşayarak tespit etmek istedik. Yapılan düzenlemelerin etkinliğini, bizzat çalışanlarımız tekerlekli sandalyeye oturarak test etmiş oldu. Şikayetsiz, kuyruksuz, kolay ulaşılabilir, engelsiz hastane için elimizden geleni yapıyor, gece gündüz çalışıyoruz “ dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.