""

Yozgat Şehir Hastanesinde 1 ayda 132 anjiyo yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:04

Yozgat Şehir Hastanesinde 1 ayda 132 anjiyo yapıldı

Yozgat’ta 24 Şubat tarihinden itibaren anjiyo işlemlerinin yapılmaya başlandığı Yozgat Şehir Hastanesinde bir ayda toplam 132 anjiyonun gerçekleştirildiği belirtildi.

Yozgat Şehir Hastanesinde 1 ayda 132 anjiyo yapıldı
Son Güncelleme :

31 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada Anjiyo yapılan 132 hastadan, 55 hastaya balon-stent işlemi uygulandığı, 5 hastaya ise By-Pass kararı alınarak, sevk edildiğini söyledi. Kurca, kalp krizi vakalarına her an müdahale edildiğini ifade etti.
Kurca şunları kaydetti: ” Pek çok hasta nakil sırasında hayatını kaybederken birçok hasta da tıkalı damarları ile yolda kaybedilen süre nedeniyle tam olarak eski sağlığına kavuşamıyordu. Şubat ayından itibaren Yozgat Şehir Hastanemizde 132 anjiyo işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Anjiyonun gerçekleştirildiği ünitede görev yapan başta uzman hekimlerimizi ve diğer sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte çevre illere anjiyo yaptırmak için sağlık tesisimizden il dışına yapılan sevklerde büyük ölçüde bir azalma olacak. Yozgat’ın kalbi bizimle atacak”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.