""

Yozgat Şehir Hastanesinde ‘anne oteli’ uygulaması « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:58

Yozgat Şehir Hastanesinde ‘anne oteli’ uygulaması

Yozgat’ta açılmasına sayılı günler kalan Yozgat Şehir Hastanesi’nde “Anne Oteli” uygulaması hayata geçirilecek. Yeni uygulama ile hem annenin, hem de bebeklerin iyileşme sürecini güçlendirmek, olumsuzlukların da önüne geçmek üzere “Anne Oteli” kapsamında tek kişilik dört adet oda hazırlanacak.

Yozgat Şehir Hastanesinde  ‘anne oteli’ uygulaması
Son Güncelleme :

05 Kasım 2016 - 7:00

Annenin hastane odası atmosferinden uzaklaşması, evinde hissetmesi için huzur ve sakinlik veren renklerde kullanılacak.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Yozgat Şehir Hastanesinde faaliyete geçecek Anne Otelinin son derece önemli olduğunu söyledi.
Dr. Kurca,“Anneler doğum yaptıktan sonra, kuvöz ihtiyacı veya çeşitli sebeplerle bebeklerinden ayrı kalabiliyorlar. Anne oteli sayesinde artık bebekleri ile aynı çatı altında hiçbir endişe taşımadan rahatlıkla kalabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefledik.
Bebeğin annesinden ayrı kalması hem anne hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Annede depresyon oluşuyor.
Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu direkt bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor.
Açacağımız anne oteli sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacaktır. Anne Oteli 4 oda ve 4 yatak kapasitesi sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacak, hizmet kalite standartları artırılarak tam bir otel hizmetini annelerimize vermiş olacağız.
Diğer taraftan bazı bölgelerimizde kış aylarda olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım imkânsız hale gelmekte, bundan dolayı da doğumu yaklaşmış gebelerin sağlık tesislerine ulaşması zor oluyordu.
Bizde bu gibi durumların önüne geçmek için Doğumu yaklaşan kışın ulaşım sorunu olan gebelerimizi de misafir edeceğiz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.