""

Yozgat Testi Kebabına Nevşehir rakip oldu « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 14:51

Yozgat Testi Kebabına Nevşehir rakip oldu

Yozgat’ın yöresel yemekleri arasında yer alan ve tescillenen Testi Kebabı’na Nevşehir’de testi kebabı ile rakip oldu.

Yozgat Testi Kebabına Nevşehir rakip oldu
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2021 - 16:04

Yozgat’ın yöresel yemekleri arasında yer alan ve tescillenen Testi Kebabı’na Nevşehir’de testi kebabı ile rakip oldu.
Nevşehir Testi Kebabının markalaştırılması çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen coğrafi işaret alma süreci tamamlandı.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız yaptığı açıklamada, Nevşehir Testi Kebabının markalaştırılması çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen coğrafi işaret alma sürecinin tamamlandığını söyledi.
TSO Başkanı Parmaksız, Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan Coğrafi İşaret tescil çalışmaları kapsamında Kapodokya Üniversitesi ile işbirliği yapılarak Nevşehir Testi Kebabı’nın Nevşehir TSO tarafından tescillendiğini ifade etti.
Parmaksız, “Sayın Valimiz başta olmak üzere tescil sürecinde birlikte çalışmış olduğumuz Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Gastronomi Bölümü Öğretim Üyelerine, Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Coğrafi İşaret tescil sürecimiz Nevşehir Testi Kebabı ile başladı ve 4 ürün için daha çalışmalar yapmaktayız. Bu ürünler; Süpürge Pekmezi, Üzüm Turşusu, Köftür ve Parmak Üzümdür. Bilindiği üzere “Coğrafi İşaret” üreticiyi ve tüketiciyi koruyan, ürünün kalitesini artıran ve üründe standartlaşmayı mümkün hale getiren, küçük piyasalara ulaşmayı sağlayarak ticareti geliştiren önemli bir sistemdir. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kapadokya Kültüründe yer alan yöresel ürünlerimizin tescili çalışmalarımıza üniversitelerimiz ve diğer paydaşlarımızla devam edeceğiz. İlimize hayırlı olmasını temenni ederim.” diye konuştu. (Alpaslan Demir)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.