""

‘Yozgat’a çevre yolu şart’ « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 04:37

‘Yozgat’a çevre yolu şart’

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, şehrin trafik sorununun günden güne artarak devam ettiğini belirterek, kent içerisinden geçen E-88 karayolunun ihtiyaca cevap veremediğini ve bu yüzden çevre yolunun artık şart olduğunu söyledi.

‘Yozgat’a çevre yolu şart’
Son Güncelleme :

30 Nisan 2024 - 17:32

Yozgat Şoförler Odası Başkanı İlhamı Bakıcı, yaptığı açıklamada Yozgat’ın çevre yoluna şiddetle ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Çevre yolunun Yozgat’ın trafik sorununun yanı sıra gelişmesi ve kalkınmasına da öncülük edeceğini vurgulayan Başkan Bakıcı, “İlimiz ülkemizin tam ortasında, doğu ile batı illerini bir birine bağlayan bir noktada yer alıyor. Yine Yozgat’ın tam ortasından geçen ve ikiye bölen E-88 karayolu üzerinde seyreden araçlar Yozgat’ın girişinden çıkışına kadar 5 – 6 adet trafik ışığında duruyor. Bayram tatilleri gibi birkaç günlük tatillerin başlangıcında veya tatil dönüşlerinde ışıkta bekleyen araçlar yüzlerce metre kuyruk oluşturuyor. Bu kuyruklarda işine, evine, çarşıya gidecek olan Yozgatlı vatandaş da bekliyor, Yozgat’tan transit geçecek olan araçlar da bekliyor. Bu durum hem sürücülerde strese hem de zaman kaybına neden oluyor.Şehir içerisindeki karayolu iki şeritli olduğu için zaten Yozgat trafiğini taşımıyor. Özellikle sabah ve akşam mesai giriş çıkışları sırasında Belediye Caddesi, Necip Alakoç Caddesi, Saat Kulesi civarı, Lise Caddesi’nde trafik kilitleniyor. Esentepe mevkiinden tutun Ankara çıkışı Opet ve Adliye kavşağı artık araç trafiğini taşımıyor. Eskiden yapılan çay-simit hesabını bir tarafa bırakalım. Sivas’tan veya Ankara’dan gelip transit geçecek olan sürücüler ihtiyacı varsa zaten şehir içerisinden geçiyor. Yozgat’ın kuzeyi ile güneyini bağlayan Alaca yolu da işlek bir yol. Çevre yolu yapıldığı zaman buradaki araç yoğunluğu ve buradan gelecek Atatürk yoluna çıkmış olacak. Çevre yolu Çamlığın arkasından olacağı için şehrin gelişimi de Divanlı mahallemiz tarafına olacak ve ikinci bir Yozgat kurulmuş olacak.”dedi.
ÇEVRE YOLU KESİNLİKLE ŞART
Artan araç sayısı ve karayolunda oluşan trafik yoğunluğunun şehri adeta boğduğunu söyleyen Başkan Bakıcı, çevre yolunun kesinlikle şart olduğunu söyledi.
Başkan Bakıcı, “Hızlı tren istasyonumuzda o bölgede olduğu için Yozgatlı hemşerilerimiz hızlı tren istasyonuna ulaşmak için 14 kilometre yol kat etmesi gerekiyor. Bu sürede istasyona ulaşmak içinde 6 trafik ışından geçmesi gerekir. Bu kapsamda belediyemizin alternatif yollar üretmesi lazım. Birinci alternatif olarak eski Katran Deresi denen yol yani şimdiki TOKİ’nin olduğu yer. Durak Doğan Yurdunun oradan burası 3 kilometre bir yol var. Zaten alt yapısı da hazırlanmış bir yol. O bölge mahalle veya burası hızlı trene ulaşmak için bu yol kullanabilir. Sadece buraya 3 kilometre asfalt yol yapılacak. İkinci alternatif ise Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın olduğu yerden hayvan barınağının olduğu yerden direk hızlı tren istasyonuna iniyor. Rampa gibi tepe gibi bir çalışma da gerektirmiyor. Orası da 3,5 kilometre. Aksi takdirde insanlarımız Sorgun İstasyonuna daha kolay ulaşır. Kesinlikle Yozgat’ımızın en önemli meselelerinden birisi bu çevre yolunun yapılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.