""

Yozgat’a kim nasıl katkı sağlayacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:17

Yozgat’a kim nasıl katkı sağlayacak

Yozgat’a kim nasıl katkı sağlayacak
Son Güncelleme :

07 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat gelişmekte olan iller sıralamasında yıllardır gündeme gelse de halen bir türlü istenilen kalkınma ve gelişmeyi yakalayamadı. Başta siyasiler olmak üzere, il yöneticileri, bürokratlar ve STK’lar bu anlamda yeterli bir çalışma içerisine giremedi.

Yozgat’ta sağlık alanında yaşanan değişim ve dönüşümle devlet hastanelerin yerini modern binalarla şehir hastaneleri alsa da hizmet kalitesi iyi olmayınca binanın modern olması bir anlam ifade etmiyor. Bu eğitim içinde aynı anlama geliyor. Fiziki ve genel durumu bakımından modern okullar açılıyor fakat eğitim başarı seviyesi her geçen gün sos veriyor.  O zaman bir yerlerde yanlış var ve bu yanlışın biran önce düzeltilmesi gerekir.

* * * *

24 Haziran genel seçimleriyle birlikte Yozgat’ta farklı bir tablo ortaya çıktı. MHP ve CHP’nin mecliste Yozgat’ı temsil etmesiyle şehrin sorunları da gündeme gelmeye başladı. Özellikle CHP Milletvekili Ali Keven,  tarım başta olmak üzere kentin sosyal ve ekonomik sorunlarına gerek basın yoluyla gerekse Meclise sunduğunu önergelerle dikkat çekiyor. Aynı şekilde MHP Milletvekili Ethem Sedef’te kendisine intikal ettirilen sorunların çözümü ile ilgili gerekli temaslarda bulunarak sıkıntıların giderilmesi için gayret sarf ediyor. 24 Haziran seçimleri öncesine kadar Yozgat sadece iktidar vekilleri tarafından Mecliste temsil edilirken, bugün üç parti ile temsil ediliyor.

Siyaset hizmet etme aracıdır. Kim şehrine, ülkesine daha fazla hizmet ediyorsa siyaset arenasında mutlaka yerini alacaktır ve almalıdır da. Sadece milletvekilinin değil teşkilat başkanlarının da vatandaşlara karşı sorumluluğu vardır. Partiyi bir kalkan gibi kullanarak maddi anlamda çıkar sağlamak kendi yakın çevresini işe yerleştirmek,  birileriyle perde arkasından ortak iş çevirmek ne kadar adil bir davranışsa bunun da kararını kendi vicdanında sorgulamalı ve Toplumun bu gibi zihniyetlerden arındırılması lazım.

* * * *

Her dönem devletimizin üst kademesinde mutlaka bir Yozgatlı önemli konumda ve söz sahibi olmuştur. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşerimiz Sayın Fuat Oktay, bu görevi ile hemşerilerinin umudu oldu. Görevi, sorumluluğu ve yoğun iş temposuna rağmen memleketine karşı ilgisi hemşerilerini oldukça mutlu etmiştir. Sayın Oktay, bu bakımdan bilgi ve tecrübesi ile kendisini ispatlamış bir devlet adamıdır. Sayın Oktay Yozgat’ımız için bir fırsattır ve bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Peki, ne yapmamız gerekir sorusunu zaten Sayın Oktay, STK’lar ve bürokratların katılımı ile düzenlenen toplantıda bizzat kendisi açıklamıştır.

Yozgat adına siyasilerimiz başta olmak üzere; İl yöneticilerimiz, bürokratlar, STK’lar işadamlarımızın öncelikle konumları, kişisel menfaatleri bir kenara bırakarak samimi bir birlikteliği sağlaması gerekir. Bunu yaparken de makam, mevki kaygısını bir kenara bırakarak ortak payda Yozgat olmalı ve Yozgat’la ilgili yapılacak çalışmalara yürekten destek olmalıdır. Bu birliktelik geçmişte, kimi partinin çıkarına, kiminin görüşüne, kiminin ise makam endişesine yol açtığı için bir türlü sağlanamadı. Umarım bundan sonra kişisel çıkarlar bir kenara bırakılarak gerçek anlamda bir çalışma içerisine girilir.

* * * *

Devletimiz tarafından Yozgat’ta yapılan ve yapımı devam eden önemli yatırımlar var. Bunlardan bazıları; 4 Bin kişilik cezaevi, Adalet Eğitim Merkezi, Diyanet Eğitim Merkezi, Havaalanı, Hızlı Tren, yatırımlarıdır ki her biri bünyesinde çalışacak işçileri de dikkate alarak düşünürsek ekonomik anlamda şehrimize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bu yatırımlara ilaveten yeni projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi ile başta göç sorunu olmak üzere pek çok sorunun çözümünde rol oynayacaktır.

 

  • İmalathaneleri ziyaret ederek, çalışmalara katkı sunmayı amaçlayan, bu hareketle üretimin artmasına vesile olacak Kurum!
  • Yozgat’ta zor şartlarda ürettiği ürünleri imkanlar ölçüsünde yurt dışına pazarlayarak, il ekonomisine katkı sunan Firma!
  • En son yerel seçimler de merkezden aday adayı olduktan sonra şimdide doğup büyüdüğü ilçeye hizmet için aday olan firma danışmanı, siyasetçi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.