""

Yozgat’ı Nevşehir tanıtacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:53

Yozgat’ı Nevşehir tanıtacak

Nevşehir Turist Rehberleri Odası, üyeleriyle birlikte “Antik Hitit Rotası” güzergahında bulunan Yozgat’a tanıtım gezisi gerçekleştirdi. Sorgun Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen gezide, Hattuşaş ve Alacahöyük’ün ardından Yozgat’a gelen yaklaşık 50 kişilik rehber grubu, Yozgat’ın tarihi ve turistik alanlarını gezdi. Rehber grubuna eşlik eden Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, kent hakkında rehberlere bilgi verdi.

Yozgat’ı Nevşehir tanıtacak
Son Güncelleme :

27 Mart 2021 - 11:56

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Yunus Ünal, gezinin ardından yaptığı açıklamada, yakın zamanda turizm açısından Yozgat’ın kültürü, doğası ve yemeğiyle ön plana çıkacak bir il olduğunu belirtti. Ünal, Yozgat’ı tanımak ve tanıtmak için gezi düzenlediklerini ifade ederek, “Türkiye’de turizm faaliyetleri oldukça yoğun. Pandemi süreci ile birlikte bu yoğunlukta düşme var. Ancak kısa süre içerisinde hızlı bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla Yozgat, doğası, kültürü, tarihi, yemekleriyle ön plana çıkacak. Bu şehri bütün paydaşlarımıza tanıtmak istiyoruz. Yozgat, ulaşım noktasında önemli bir kavşakta, hızlı tren ile birlikte İstanbul’dan, Ankara’dan ve yurdun diğer illerinden yerli ve yabancı turistlerin yoğun şekilde geleceğini düşünüyorum.” dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Köse Yozgat’ın termal turizm, doğa, kültür ve tarih turizminde var olan değerlerini ortaya çıkaramamış bir kent olduğunu belirterek “Bu gibi çalışmalarla şehrimizin tanıtımı ve turizme kazandırılması adına ilçe belediyelerimizle iş birliği içerisinde elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bugün rehber arkadaşlarımızı misafir ettik ve onlar önce Yozgat’ı gezsinler, tanısınlar ve tanıtımına da katkı sağlasınlar istedik.” ifadelerini kullandı.

SORGUN BELEDİYE BAŞKANI ERKUT EKİNCİ; “YOZGAT’TA TURİST ÇEKMEK İSTİYORUZ”
Sorgun Belediye Başkanı Ekinci ise 50 kişilik rehber grubunu iki gündür Yozgat’ta ağırladıklarını ve kenti tanıtmaya çalıştıklarını aktardı.Ekinci, “Yozgat Belediyesi ve Sorgun Belediyesi olarak ilk yapılacak turlarla maddi ve manevi destek sağlayarak buraya Kapadokya kapısından Yozgat’a doğru turist çekmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.Turizmci Kamil Duman da gezi grubu içinde 20’ye yakın dili konuşan rehberlerin bulunduğunu vurgulayarak, “Her dilde yerli ve yabancı turistlere bölgemizi tanıtma gayreti içindeyiz. Bunun için eğitim gezisi organize edildi. İlerleyen dönemde turist akışını buraya sağlamayı düşünüyoruz. Aramızda Amerikalı, Çinli misafirimiz de var.” değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN