""

Yozgat’ın 2050 yılına kadar içme su sorunu olmayacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:58

Yozgat’ın 2050 yılına kadar içme su sorunu olmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Yozgat İçme Suyu Projesi’nde mutlu sona ulaşıldı.

Yozgat’ın 2050 yılına kadar  içme su sorunu olmayacak
Son Güncelleme :

09 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat’ın 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını garanti altına alacak proje çerçevesinde Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’ndan temin edilen su gerekli analizlerin ardından Yozgatlıların kullanımına sunuldu.
Yozgat’ın, Yerköy ilçesinin, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesindeki 287 bin 148 kişinin içme ve kullanma su ihtiyacını 2050 yılına kadar ortadan kaldıracak olan Musabeyli Projesi İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma tesisi daha önce tamamlanmıştı.
MEMBA KALİTESİNDE SU YOZGATLILARIN KULLANIMINA
SUNULDU
Proje ile bölgede yaşayan vatandaşlara yıllık 17,5 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edileceğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yozgat Belediyesi’nin talebi üzerine geçtiğimiz günlerde gerekli analizleri yaparak arıtma tesisinden 15 Bin metreküplük depoya, DSİ ve TOKİ depo ile Yerköy depoya su verildi. Böylece memba kalitesinde içmesuyunu Yozgatlı vatandaşlarımızın kullanımına sunmuş olduk” dedi.
YOZGAT’A YAKLAŞIK 840 MİLYON LİRALIK SU YATIRIMI
Yozgat’ın Bakanlıkları açısından önemli bir il olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “2003 yılından bu güne kadar sadece Bakanlığımıza bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’a 840 milyon liraya yakın yatırım yaptık. Bundan sonra da Yozgat için su yatırımlarında cimri olmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.