""

Yozgat’ın 475 yataklı Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:03

Yozgat’ın 475 yataklı Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor

Yozgat’ta 5 yıldızlı otel kalitesi konforunda yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi muhtemelen Cumhurbaşkanının da katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete sunulacak

Yozgat’ın 475 yataklı Şehir  Hastanesi açılış için gün sayıyor
Son Güncelleme :

01 Aralık 2016 - 7:00

ŞEHİR HASTANESİ SADECE HASTALARIN DEĞİL, İŞSİZLERİN DE UMUT KAPISI
Hasta kabulüne 1 Ocakta başlanacak olan yeni hastaneye iş başvurularında patlama yaşandı
Hastane yönetimine 700 personel için yaklaşık 9000 işsiz başvurdu
Yozgat kent merkezinde tüm zamanların en büyük ve en modern sağlık tesisi olarak inşa edilen yeni Şehir Hastanesinde hasta kabulüne 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlanacak. Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ’ın “Böyle bir modern hastane Avrupa’da yok”diye övgüyle bahsettiği Yozgat Şehir Hastanesi muhtemelen Cumhurbaşkanı Recep Tayin Erdoğan’ın da katılımıyla düzenlenecek törenle açılışı gerçekleştirilecek.
Bugüne değin uzman doktor,ekipman ve çeşitli teknolojik cihaz noksanlıkları nedeniyle bir bölümü büyük kentlere sevk edilen hastaların tedavileri de artık Yozgat Şehir Hastanesinde yapılacak.Kentin Esentepe mevkiinde Rönesans Holding tarafından yaklaşık 275 milyon lira harcanarak 140 bin metrekarelik alanda kurulan ve içerisindeki yeni cihaz ve malzemeleriyle birlikte 430 milyon liraya maledilen 475 yataklı Şehir hastanesi ilde 700 işsize de iş olanağı sağlayacak. Rönesans Holding sağlık yatırım gurubu adına Yozgat şehir hastanesinde işletme müdürlüğü görevini sürdüren Mehmet Karakuş, “ Hastanemizde mükemmeliyetçi bir anlayışla gerçekleştireceğimiz verimli,etkili ve kaliteli hizmetlerimizden sadece kent halkını değil,Yozgat’ın ilçelerindeki ve çevresindeki bölge halkını da yararlandırmayı hedefliyoruz ”dedi.
Yozgat’ta geniş hizmet kapsamlı modern bir hastanenin kurulması, büyük kentlere gitmek zorunda kalıp hastane kapılarında çile çeken Yozgatlı hastalarla birlikte Yozgat’ın işsizler ordusunu da umutlandırdı.Şehir hastanesine eleman alımıyla ilgili yapılan ve yaklaşık 9 Bine ulaşan iş başvuruları,Yozgat’taki işsizlik sorununun ürkütücü boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni şehir hastanesine Devlet ve Doğumevi hastanelerinde görev yapan personelin yanı sıra yaklaşık 700 yeni eleman daha alınacak.Böylelikle yeni hastane Yozgat kent merkezindeki işsizler ordusunun yaklaşık yüzde 12’sine iş imkanı sağlayabilecek.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreteri İsmail Kurca, Devlet hastanesinde halen 61 doktorun çalıştığını, bu aşamada bakanlıkça 21 doktorun daha atandığını, yeni hastanenin 82 doktorla hizmete başlayacağını ve her poliklinikte bir doktorun görev yapacağını belirterek önümüzdeki yıl toplamda 113 doktorun hastalara hizmet vermesinin planlandığını söyledi.
İŞE GİRECEK
ELEMANLARI UZMANLAR SEÇİYOR
Doktor,ebe, hemşire gibi personelin sağlık Bakanlığınca atandığı Yozgat Şehir hastanesinde temizlik, güvenlik,yemek, çamaşır, resepsiyon, hasta yönlendirme, refakat, bilgi işlem,taşıma,kapalı garaj ve bahçe bakımı gibi hizmetlerde çalışacak yeni elemanlar da Rönesans Holdingin görevlendirdiği Tepe Servis,Turcell,TSP ve Siemens uzmanlarınca mülakat ve eğitim sonrası deneme sınavlarıyla seçilerek tespit ediliyor. Tepe servis ve yönetim uzmanlarından Sedat Ercan bu konuda eleman seçim ve tercihlerinde işe alınacak adaylarda liyakatin,iş deneyimlerinin ve mesleki becerilerin test edilerek dikkate alındığını bildirdi.Yozgat Şehir hastanesinde sağlık, medikal ve destek hizmetlerinde toplamda 2 Bin 100 personel görev yapacak.
ODALAR ÇOK,
HİZMETLER DE ÇOK YÖNLÜ OLACAK
İşletme Müdürü Mehmet Karakuş,Rönesans Holdingin İstanbul,Bursa,Elazığ ve Adana illeriyle birlikte projelendirip kurduğu Yozgat şehir hastanesinde hasta vatandaşlara her türlü konforun yanı sıra her türlü sağlık hizmetlerinin de sunulacağını söyledi. Hastanede 475 hasta yatağından başka ,61 yoğun bakım yatağı,2 süit oda,113 poliklinik, 18 ameliyathane, anne adayları için 4 yataklı “anne oteli”uygulamasının da mevcut olacağını belirten Karakuş, “ Anne adaylarının doğum yapacağı merkezi doğumhanede ise doğumlar tek kişilik odalarda gerçekleştirilebilecek.Hastanede ayrıca Koroner Anjiyografi ünitesi, safra yollarındaki taşların ameliyatsız olarak alınabileceği ERCP ünitesi, Total Parenteral Nütrisyon, 2.Seviye koroner, 3.seviye kalp damar cerrahi ve 2. seviye çocuk yoğun bakım üniteleri de açılacak.”dedi.
Kayıt işlemlerinin en hızlı bir şekilde yapılabileceği 5 yıldızlı hastanede kesintisiz dijital sistemle hastanın bütün bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde arşivlenecek. Hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinin de hızlandırılacağıYozgat’ın modern yeni hastanesinde tek tuşla her hastanın anında bilgilerine ulaşılabilecek. Laboratuvar, Görüntüleme, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Tıbbi Mühendislik hizmetlerinin de sunulacağı Şehir hastanesinde hastalar ve hasta yakınları hastane binası çevresinde oluşturulan Bin 178 araç kapasiteli otopark sayesinde park sıkıntısı da yaşamayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.