""

Yozgat’ın kültür değerlerini işyerinde sergiliyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:30

Yozgat’ın kültür değerlerini işyerinde sergiliyor

Yozgat’ta dedesinin ve babasının yıllarca biriktirdiği; şehrin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan eski eşyaları açtığı iş yerinde sergileyen Göktuğ Ertuğrul, amacının Yozgat’ın kültür değerlerine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Yozgat’ın kültür değerlerini  işyerinde sergiliyor
Son Güncelleme :

12 Ekim 2017 - 7:00

Dedesinin ve babasının yıllarca antikacılık işiyle uğraştığını söyleyen Göktuğ Ertuğrul, babasıyla birlikte Yozgat yöresine ait kültürel dokuları ilçe ilçe dolaşarak topladığını ve işyerlerinde büyük bir kültürel birikime sahip olduklarını belirtti.
İş yerinde 400 yıllık terazi ve 100 yılın üzerinde el dokuma kilim, heybe ve çanak çömleğin bulunduğunu dile getiren Ertuğrul, Yozgat’ın kültür motiflerini bir araya getirerek iş yerinde sergilediğini ifade etti. Şark köşesi meraklıları için iş yerinde birçok malzemenin bulunduğunu aktaran Ertuğrul, bozuk para koleksiyonunun da müşteriler tarafından büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Duyguları ve kültürleri içinde barındıran bu işin bir gönül işi olduğunu da aktaran Ertuğrul, “Bu iş bir sevda işi, gönül işidir.
Kendi kültürüne sahip çıkma işidir. Herkes kendi bütçesine göre sevdiği ve beğendiği antika eşyaları alıyor. Biz de geçimimizi bu işten sağlıyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.