""

Yozgat’ın Tarihi ve kültürü’ toplantısı düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 10:47

Yozgat’ın Tarihi ve kültürü’ toplantısı düzenlendi

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi arasında düzenlenen protokolle kayıt altına alınan ve yazımı için çalışmalara başlanan Yozgat Tarihi ve Kültürü isimli eser için çalışma ekibi ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Yozgat’ın Tarihi ve kültürü’ toplantısı düzenlendi
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 16:19

Toplantıya Yozgat Tarihi ve Kültürü çalışma ekibinde yer alan Doç. Dr. Mehmet Altuntaş, Doç. Dr. Erdem Sarıkaya, Dr. Öğretim Üyesi Esra Balıkçı, Dr. Öğretim Üyesi Onur Çelebi, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Polat, Dr. Ömer Faruk Çakır, Dr. Öğretim Üyesi İlkgül Kaya, Dr. Öğretim Üyesi Hacer Sancaktar, Arş. Gör. Esra Kızıl katıldı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Yozgat’ın tarihinin ve kültürünün kayıt altına alındığı elimizde derli toplu bir çalışmanın olmadığını, yapılacak çalışmanın bu noktada çok önemli ve tarihe iz bırakacak bir eser olacağını ifade etti.
Prof. Dr. Karadağ, “Yozgat tarihi ve kültürü için büyük bir önem arz eden eserin Üniversitemiz ve sizlerin öncülüğünde gerçekleşecek olması da bizim için ayrıca gurur verici olacaktır. Çalışmalar süresince Valiliğimiz, Belediyemiz ve Üniversite olarak sizlerin yanında olacağız. Geleceğe önemli bir miras olacak bu eserin hazırlanma aşamasında baş editör Doç. Dr. Ebubekir Güngör başta olmak üzere tüm çalışma ekibine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.
Yozgat Tarihi ve Kültürü isimli çalışmanın baş editörü Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Güngör ise, tarihe iz bırakacak böylesine önemli bir çalışmanın içinde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a, Yozgat Valiliği ve Belediyesine teşekkür etti. Bölüm editörleri ile birlikte çalışmalara başladıklarını ifade eden Güngör, öngörülen süre içerisinde eseri tamamlayıp Yozgat’ımıza kazandırmayı istediklerini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.