""

Yozgat’ın ufkunu açacak aday olsun « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:11

Yozgat’ın ufkunu açacak aday olsun

Yozgat’ın ufkunu açacak aday olsun
Son Güncelleme :

22 Ekim 2018 - 7:00

Yerel seçimler yaklaşırken özellikle aday adayları; kimi gizli, kimi ise açıktan çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlarda bulundukları ortamlarda gönüllerinden geçen isimlerin aday olmasını dile getiriyor. İnsanlarımız aday profilinde adayın tecrübesine, bilgi birikimine şehre katacağı hizmetlere bakmaksızın kiminle merhabalığı varsa ya da kiminle daha fazla samimiyse onu aday olarak görmek istiyor.  Böyle bir düşünce özelikle Yozgat ölçekli küçük şehirlerde daha fazla göze çarpıyor. Halbuki Yozgat ortak paydamız ve herkes şehrimizin gelişmesini ve kalkınmasını ister. Sorunları dile getirir çözüm önerisinde bulunuruz. Bunu yaparken de çevre iller ve büyükşehir belediye başkanları ile kıyaslama yapmaktan da geri durmayız. O zaman kişisel düşüncemizi bir kenara bırakarak işimize bu gelir, bu gelirse daha iyi iş yaptırırız mantığından çıkarak şehrüleminin liyakat sahibi ehil olmasını tercih etmeliyiz.

Seçimler yaklaşıyor ve aday adayları vitrinlerde boy göstermeye başladı. Bağımsız adaylar sosyal medyadan şehrin sorunlarını dile getirerek, seçilmeleri halinde kendi projelerini anlatmaya çalışıyor. Bazı aday adayları ise gizliden adaylığını kesinleştirmek için lobi faaliyetinde bulunuyor ve genel merkezden kendisine gelecek bir işareti bekliyor. Tabi bunu yaparken de mevcut belediye başkanlarıyla karşı karşıya gelmemek için bu faaliyetlerini el altından yürütüyor.

Şuan için revaçta olan AK Parti görünse de Yozgat ve özelikle milli ve muhafazakar  yapısıyla ön plana çıkan şehirlerde MHP’nin de yabana atılmaması gerekir. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durum MHP’nin Cumhur İttifakı ile girdiği seçimden oylarını yükselterek çıkması bu öngörüyü daha da güçlü kılıyor. CHP ve İYİ Parti’de ise aday arayışları devam ediyor.

MHP Milletvekili Ethem Sedef, aday belirlenmesinde önemli bir noktanın altını çizerek; Yozgat’ımızda adayımızı halkımız belirleyecek. Aday adaylarımızın hepsi bizim için kıymetli ve önemli bir değerdir. Fakat, şehrimizde hangi adayımız vatandaşlarımız tarafından daha fazla kabul görüyor ve isteniyorsa biz onunla bu yola çıkacağız diye ifade etmesi, Belediye Başkanlığını çok ciddiye aldıklarını ve doğru bir adım attıklarını gösteriyor. Aynısı AK Parti için geçerli olur mu? bunu da birkaç hafta içerisinde göreceğiz. AK Parti’nin de adayını belirlemek için Yozgat’ta anketler yaptırdığını biliyoruz. Bu anketi ne kadar ciddiye alır ve uygularsa halkın isteğine kulak vermiş olur. AK Parti’de ya mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan’la yoluna devam edecek, ya da etmeyecek. Eğer etmeyecekse halkın istediği değil de partinin belirleyeceği  bir adayla yola çıkacak olursa Yozgat’ta işi zor gibi görünüyor.

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi kamuoyunun da aday kıstası önemli olmalı. Kişisel düşünceleri bir kenara bırakarak ortak payda Yozgat ise gerçekten kim başkanlığı her bakımdan en iyi şekilde yapabilecekse onun istenmesi gerekir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.