""

Yozgat’lı akademisyene dünyanın en prestijli ödülü « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:35

Yozgat’lı akademisyene dünyanın en prestijli ödülü

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, dünyanın en prestijli ödüllerinden ‘Bilim Lideri’ ödülüne layık görüldü. Kazakistan’da düzenlenen törende Özkan’a ödülü , Birleşmiş Milletler Kazakistan Temsilciği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Kazakistan ve Avrasya Yazarlar Komitesi Üyesi Tümgeneral Prof. A.A. Nurmanov tarafından verildi.

Yozgat’lı akademisyene  dünyanın en prestijli ödülü
Son Güncelleme :

21 Nisan 2017 - 9:10

Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı akademisyenlerden Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’a Barış Dünyası Uluslararası Birlik vakfı tarafından “Bilim Lideri “ ödülü verildi.
8 Nisan’da günü Kazakistan’ın Almatı şehrinde ülkenin seçkin bilim adamlarının katıldığı törende Kazakistan’ın en prestijli ödülleri dağıtıldı. Törende Yozgatlı hemşerimiz Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’a Kazakistan ve Türkiye Devletleri arasındaki çalışmalarından dolayı “Bilim Lideri” ödülü verildi.
ÖDÜLÜ BİRLEŞMİŞ
MİLLETLER
KAZAKİSTAN
TEMSİLCİSİ VERDİ
Her yıl farklı ülkelerde olduğu gibi Kazakistan’da da gerçekleşen bilim ödülleri töreni Kazakistan için önemli gün olan Nevruz Bayramı’nda düzenleniyordu. Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’ın yoğun programından dolayı Mart ayında yapılması gereken Nevruz etkinlikleri 8 Nisan gününe ertelendi. Törene ülke genelindeki üniversitelerden birçok seçkin akademisyen katıldı. Bu yıl yapılan ödül töreninde “Bilim Lideri” ödülüne layık görülen hemşerimiz Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’a, Birleşmiş Milletler Kazakistan Temsilciği İnsan Hakları Komitesi Başkanı, Kazakistan ve Avrasya Yazarlar Komitesi Üyesi Tümgeneral Prof. A.A. Nurmanov tarafından verildi.
İKİ ÜLKE AÇISINDAN ANLAMLI ÖDÜL
Ödül takdiminde Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’ın başarılı çalışmalarından övgü ile bahseden Nurmanov şunları söyledi; “Kıymetli Ali RafetÖzkan, Kazakistan ve Türkiye Devletleri arasındaki dostluğu ve üniversitelerimiz arasındaki işbirliklerini geliştirme için gösterdiğiniz gayretleriniz, gençlerimizin kaliteli eğitim almaları ve terbiyeli yetişmeleri doğrultusundaki çabalarınız ve de Türk Kültürü hakkındaki bilimsel yayınlarınızla, Sosyal Bilimler alanındaki katkılarınızdan dolayı vakfımızın 30 kişiden oluşan Dini İlimler ve Sosyal Bilimler Komisyonunun oy birliği ile aldığı kararı ile Barış Dünyası Uluslararası Birlik Vakfı “Bilim Lideri” ödülüne layık görüldünüz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyor, iki ülke arasında kurmuş olduğunuz dostluk ve işbirliği köprüsünün devamlılığını diliyorum. ”
Tören Birleşmiş Milletler Kazakistan Temsilcisi Prof. Nurmanov’un Prof.Dr. Ali Rafet Özkan’a ödülünü vermesi ve akabinde yapılan Nevruz Bayramı gösterileri ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.