""

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Kurula hazırlanıyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:37

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Kurula hazırlanıyor

Ankara’da faaliyetini sürdüren Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu 17 Kasım’da 1. Olağan Genel Kuruluna hazırlanıyor.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Kurula hazırlanıyor
Son Güncelleme :

25 Ekim 2018 - 7:00

Ankara’da faaliyetini sürdüren Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu 17 Kasım’da 1. Olağan Genel Kuruluna hazırlanıyor.
Federasyonun Kurucu Genel Başkan Mesut Kaya, yaptığı açıklamada, Ankara’da bulunan Yozgatlı derneklerle bir araya gelerek federasyonlaşma çalışmalarını tamamlayan derneklerin 17 Kasım’da 1. Olağan Genel Kurulunu yapacaklarını söyledi.
Başkan Kaya, “Merkezi Sincan’da bulunan Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonunun; Pursaklar, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan ve Kazan’daki Yozgatlı derneklerle bir araya gelerek bir yıldır yaptıkları çalışmalar ve toplantılar sonunda kuruluşunu gerçekleştirdiklerini belirtti.
FEDERASYON OLARAK SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Federasyon olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini kaydeden Kaya, “Kışın geleneksel arabaşı yemeğimizle Ramazanda iftar programlarımızla hemşerilerimizle bir araya gelerek güzel bir birliktelik sağlıyoruz. Buradaki amacımız; gurbette yaşayan hemşerilerimizle gelenek ve göreneklerimizi, örf ve adetlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmak aynı zamanda metropol şehirde birbirimize karşı dayanışmayı sağlamak, sıladan gurbete, gurbetten sıla ya köprü olmaktır. Bizler Ankara’da yaşıyoruz ve yaşadığımız şehri birlikte yönetmek istiyoruz kimse Yozgat nüfusunu hafife almasın. Bu vesile ile 17 Kasım Cumartesi günü yapacağımız 1. Olağan Genel Kurulumuza tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.