""

Yozgatlı esnaflardan Edirne’ye 3 günlük kültür gezisi « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 15:19

Yozgatlı esnaflardan Edirne’ye 3 günlük kültür gezisi

Yozgat Belediyesi tarafından ilde faaliyetini sürdüren yaklaşık 40 esnaf gurubuna 3 gün sürecek Edirne Kültür gezisi düzenlenecek. Gezi kapsamında esnaflar, Edirne’nin tarihi ve kültürel mekanlarının yanı sıra dünyaca ünlü Edirne Çarşısını gezerek çarşının bir konseptinin Yozgat’a da uyarlanması için incelemelerde bulunacak.

Yozgatlı esnaflardan Edirne’ye  3 günlük kültür gezisi
Son Güncelleme :

26 Ocak 2017 - 7:00

Kültür gezisi hakkında bilgi veren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, göreve geldiği günden buyana yeniliklere ve farklı projelere büyük önem verdiklerini belirterek, şehre yakışır uygulamaları hayata geçirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.
Başkan Arslan, “Şehrimizde faaliyetini sürdüren esnaflarımıza yönelik tarihi ve kültürel zenginliği bakımından ülkemizin en önemli illerinin başında gelen Edirne şehrimize 3 günlük bir kültür gezisi düzenledik. Gezinin amacı esnaflarımızın oradaki esnaflarla, oranın pazarı hakkında gözlemlemelerde bulunmaları ve ilimizde uygulanabilecek şeyleri hayata geçirmelerini istiyoruz. Ayrıca tol çarşı ile ilgili projemiz var. Bu kapsamda esnaflarımız ve belediyeden giden Başkan Yardımcımız Talip Karslıoğlu’nun izlenimleri bizler için son derece önem taşıyacaktır. Çünkü tarihi çarşısı bakımından büyük bir üne sahip Edirne Çarşısı ile ilgili izlenimler projeye dönüştürülebilir ve bu sayede Tol Çarşımızda da uygulanabilir. Ayrıca gezi sayesinde ilimiz esnafının güzel bir kaynaşma sağlamasının yanında Edirneli esnaflarla da tanışma ve kaynaşmasına vesile olacaktır. “dedi.
Başkan Arslan, Edirne Kapalı Çarşısıyla ilgilide şunları kaydetti: “Esnaflarımız açısından güzel farklı bir gezi olacağı kanısındayım. Özellikle tarihi çarşısıyla Edirne, Osmanlı İmparatorluğu’nun 19. yüzyıla kadar olan döneminde çarşı ve hanlar bakımından en zengin ve gelişmiş illerden biri olmuştur. Kapalı Çarşı adıyla anılan Ali Paşa Çarşısı Kanuni Sultan Süleyman’ın son yıllarında dört yıl kadar Sadrazamlık yapan Hersekli Semiz Ali Paşa tarafından 1569 yılında Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Esnaflarımızın buraları görmesi çarşı esnaf anlayışını daha da geliştireceğini düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.