""

Yozgatlı yazara büyük ödül « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 05:03

Yozgatlı yazara büyük ödül

İstanbul Bostancı Green Park Otel’de gerçekleştirilen ve birbirinden ünlü isimlerin farklı alanlarda ödül aldığı Altın Melek Ödülleri gecesinde hemşerimiz Yozgatlı yazar Hanife Mert, Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı ödülüne layık görüldü.

Yozgatlı yazara büyük ödül
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2023 - 17:15

Bu sene 10’uncusu düzenlenen Altın Melek ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Edebiyat, sanat, müzik, sağlık, iş dünyası ve medyanın yer aldığı gecenin sunuculuğunu Tuğba Özay ve Olcay Kutluca üstlendi. Edebiyat dünyasına sunduğu katkılar ile beğeni toplayan ve sosyal medyada da oldukça etkili olan Yozgatlı yazar Hanife Mert, Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı ödülünün sahibi oldu. Ödülünü Altın Melek Ödülleri Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Kutluca ve ünlü sanatçı Tuğba Özay’ın elinden alan Yazar Hanife Mert mutlu olduğunu dile getirdi.
YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN YAZARI
Hanife Mert ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Başarılı yatırımcıların, sanat, edebiyat, TV, basın ve iş dünyasından başarılı kimselerin pek çok dalda ödül aldığı gecede böyle bir ödülü ünlü sanatçı Tuğba Özay ve Altın Melek Ödülleri Organizasyon Yönetim Kuru Başkanı Olcay Kutluca’dan almak beni son derece mutlu etti. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnsana en çok kitap yakışır. Mürekkebin kuruduğu yerden kan akar. Ben de diğer yazar arkadaşlarım gibi mürekkebi kurutmamaya çalışıyorum. Kitap okuma oranının oldukça düşük olduğu ülkemizde, ortaya koyduğum eserlerimle karanlığa bir ışık yakmak için çaba sarf ediyorum. Bu ödülü canım kızlarım Merve ve Hande, oğlum Çağcan ve desteğiyle her zaman yanımda olan editörüm, sevgili eşim Eyüp Mert ile beraber alıyorum. Yazmak benim için bir tutkudur. Kendimi en iyi yazarak ifade ederim. Başarımın sırrı ise önce çok sevmek sonra sabır, yılmadan mücadele etmektir.”
HANİFE MERT KİMDİR?
Yazar 1 Mayıs 1963 yılında doğumlu. Yozgat ili Çayıralan İlçesi, Curali Köyü’nden. Babasının görevi sebebiyle Muş’ta başladığı tahsiline, İstanbul’da devam etti. 1982 yılında yerleştiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İktisat bölümünden 1986 yılında mezun olarak yükseköğrenimini tamamladı. Özel sektör ve kamu kurumlarının muhasebe servisinde muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılında Mersin Deniz Ticaret Odası’ndan emekli oldu. Yazarlık hayatına 2010 yılında blog yazarlığı ile başladı. Felsefi, sosyal ve kültürel içerikli yazılarıyla, amatörce yazdığı şiirleri, öykü, makale ve denemeleri oldu. Yazar halen Mersin Güney Gazetesi “Özgür Kalem” köşesinde yazmaktadır. Yazar 1987 yılından beri Mersin’de yaşamaktadır. Evli ve iki kızı bulunmaktadır.
Ayrıca İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Birliği İLESAM’a ait; İlim ve Edebiyat Dergisi, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’ne ait; Maki Dergisi ve İçel Sanat Kulübü Dergisi’nde öykü, deneme ve makaleleri yayınlanmaktadır.
Yazar; Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Edebiyat Ödülleri’ 2022’de “Yılın Yazarı” ödülüne layık görüldü.
Hanife Mert ayrıca, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) ve İçel Sanat Kulübü üyesidir.


Kitapları;
İlk kitabı “Düş Batımı” 2015 Ocak ayında okurlarıyla buluştu. Gerçek yaşam öyküsünden hareketle kurgulanarak yazdığı sosyal içerikli bir romandır. 4. Baskısı bitmek üzere.
2017 yılında çıkan ikinci kitabı Bakış Acısı, Düş Batımı okurlarının talepleri üzerine oluşturulmuş bir öz romandır. 4. baskıya geçilecek.
Üçüncü kitabı “Fırçadaki Son Şiir/ Bir Orhan Veli Romanı” adından da anlaşıldığı gibi ünlü şair Orhan Veli Kanık’ın yaşam öyküsünü anlatan kurmaca biyografik roman. 2021 yılının temmuz ayında okurlarıyla buluştu.
Dördüncü kitabı “Yolculuk” 2023 yılı Ocak ayında okurlarıyla buluştu. Yazarın bazı felsefi içerikli denemelerini güncelleyip yaşanmış hikayelerle kurgulayıp filozofların sözleriyle süsleyerek anlatmaya çalıştığı bir kitaptır. Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.