""

Yozgatlılar, Başbakan Yıldırım’dan acemi birliği istiyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:47

Yozgatlılar, Başbakan Yıldırım’dan acemi birliği istiyor

AK Partiye her seçimde büyük destek veren Yozgatlılar, 4 Nisan Salı günü Yozgat’a gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’dan acemi birliği istiyor.

Yozgatlılar, Başbakan Yıldırım’dan  acemi birliği istiyor
Son Güncelleme :

03 Nisan 2017 - 7:00

Bundan birkaç yıl önce dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından gündeme getirilen büyük şehirlerde bulunan acemi birliklerinin nüfusu küçük olan illere götürülmesi projesinde Etimesgut Zırhlı Birlikleri Koçhisar ve Polatlı’ysa Mamak’ta bulunan acemi birliği ise Çankırı’ya taşındı.1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla Yozgat Jandarma Er Eğitim Alayının Manisa’ya geçici görevle gönderildiği ve Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Manisa’da kalarak Yozgat’a gönderilmediği belirtilirken, Yozgat halkı daha öncede Milli Savunma Eski Bakanı şimdiki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan bunun sözünü aldığı ve biran önce gerçekleştirilmesini istiyor.
O günden bugüne Yozgatlılar büyük bir özlemle acemi birliğinin kente yeniden getirilmesi için çeşitli girişimlerde bulundu, etkinlikler, programlar düzenledi. Kendisi Sivas’lı olan dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, memleket ziyaretinin ardından akşam Ankara’ya dönerken Polis Evinde gazetecilerle bir araya geldi. Burada Yozgat Hakimiyet Gazetesi Sahibi Merhum Kenan Yılmaz, Bakan Yılmaz’a; “Biz yitiğimizi arıyoruz, diyerek, daha önce var olan acemi birliğinin Yozgat’ın hakkı olduğunu ve bunun yerine getirilmesi gerektiğini ifade etmesi ve Bakanı Yılmaz’ın küçük illere acemi birliği kurulacaksa bunun mutlaka birisinin de Yozgat’a kurulacağı sözü vermesi de gazete arşivlerinde ki yerini aldı. Son olarak geçen yıl bir grup Yozgatlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a acemi birliği sevdasını iletmek üzere başlattığı etkinlikte aç susuz yollara düşerek 220 kilometre yol kat etti.Nüfusuna göre iller sıralamasında teröre en fazla şehit veren illerin başında Yozgat geliyor. Vatanına milletine bağlı kadirşinas Yozgatlılar sosyoekonomik nedenlerden dolayı büyük şehirlere göç etmesi nüfusunun her yıl erimesine sebep oldu. Son yılarda devlet yatırımlarından tamamlanan ve hizmete açılan Yozgat Şehir Hastanesi fiziki ve genel durumu bakımından 5 yıldızlı otel konforunda. Yapımı devam eden Hızlı Tren, 4 bin kişilik cezaevi, Adli Tıp Kurumu, Diyanet Eğitim Merkezi gibi büyük yatırımların tamamlanması yine Havaalanı projesinin tamamlanması şehrin ekonomisine istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Yozgat halkı, 4 Nisan’da kente gelecek olan, Türkiye’yi ilmik ilmik geniş yol ağları ile ören Başbakan Binali Yıldırım’dan bu projelerin kısa sürede bitirilmesi ve özlem duyulan acemi birliğinin Yozgat’a getirilmesinin müjdesini vermesini isteyecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.