""

Yozgatlılar Dayanışma Gecesi’nde buluştu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:51

Yozgatlılar Dayanışma Gecesi’nde buluştu

Yozgat Kolanlı Köyü Kültür Derneği Dayanışma Gecesi Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda Yozgatlıları bir araya getirdi.

Yozgatlılar Dayanışma Gecesi’nde buluştu
Son Güncelleme :

15 Mart 2017 - 7:00

Türkülerin söylendiği, halayların coşkuyla çekildiği gecede Yozgatlı hemşehriler bol bol birlik mesajları verdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, STK yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.Kısa bir konuşma yaparak Yozgatlıları selamlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu güzel gecenizde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete yürekten inanan insanlarla bir olmaktan, nefes almaktan, sizleri burada misafir etmekten onur duyuyorum” dedi. Başkan Yaşar “Doğduğumuz toprakları bıraktık, doyduğumuz toprak olan Başkent’imize geldik. Tabi ki doğduğumuz toprakları da unutmayacağız. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi yaşatacağız. Hemşehri dernekleri acı günde, tatlı günde hemşehrilerinin bir arada olmalarını, dayanışmalarını sağlayan kuruluşlardır.
Bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün korunmasında, cumhuriyetimizin değerlerinin yaşatılmasında hemşehri derneklerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de göreve geldiğim günden itibaren elimden geldiğince derneklere sahip çıktık, destek olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Dernek faaliyetleri hakkında hemşehrilerini bilgilendiren Yozgat Kolanlı Köyü Kültür Derneği Başkanı Doğan Akyol da Başkan Yaşar’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek dernek adına plaket verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.