""

Yozgatlılar öğrenciler için bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:24

Yozgatlılar öğrenciler için bir araya geldi

İstanbul’da yapımı devam eden ve sona yaklaşılan Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi yararına verilen yardım yemeği, İstanbul’da yaşayan Yozgatlılar tarafından büyük bir ilgi gördü.

Yozgatlılar öğrenciler için bir araya geldi
Son Güncelleme :

07 Mart 2017 - 7:00

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından organize edilen Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi yardım yemeğine eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski Maliye, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Yozgat İl Kültür Müdürü Lütfi İbiş, Yozgatlı yarışmacı Fatih Kılıçarslan, Yozgatlı hayırsever işadamları, dernek ve federasyon üyelerinin yanı sıra çok sayıda İstanbul’da yaşayan Yozgatlı vatandaş katıldı.
“Yurt tamamen Yozgatlı öğrencilerimiz için yapıldı”
Programın açılış konuşmasını İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz yaptı. Konuklara yurdun yapılış amacını ve bu zamana kadar getirilen seviyelerde neler yaşandığını anlatan Yılmaz, “Yıllardır yaşadığımız dünyanın sayılı şehirlerinden olan İstanbul’da adımızın yaşatılması için uğraşlar verdiğimiz yurdumuzda şükürler olsun sonlara geldik. Bağışlarla başladığımız ve bu noktaya getirdiğimiz çalışmamıza maddi-manevi destek olan herkese minnettarız. Burada yaptığımız iş tamamen kendimiz için değil, aksine Yozgat ve Yozgatlı gençler içindir. Burası İstanbul dışından gelen Yozgatlı kardeşlerimize hizmet vermek, onlara bir çatı olmak amacıyla yapılan bir çalışmadır. Bu anlamda şuana kadar desteklerini bizden esirgemeyen tüm hemşerilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum ve bu başlangıçtı Yozgat için daha iyi projelere de imza atacağımızı şimdiden belirtmek istiyorum’’ dedi.
“Hayır işi uzatılmaz”
Düzenlenen gecede Yozgatlılara seslenen TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, Federasyon yetkililerinden yurdun son hali ile ilgili bilgiler aldı. Çiçek, “Yozgatlı hemşerilerimizi bir arada diri görmek beni oldukça mutlu ediyor. Temel aşamasından bu tarafa özenle takip ettiğim bir çalışma olan Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezinde artık son çalışmaların yapıldığı bilgisini aldım. Ben de diyorum ki buraya kadar gelindi artık bundan sonrası da gelir. Bir an evvel bu işi bitirelim ve öğrencilerimiz yurtlarına kavuşsun. Zira hepimiz biliriz ki hayır işi uzatılmaya gelmez’’ şeklinde konuştu.
“Yurdun kıymetini İstanbul’a okumaya gelen anlayacak”
Bir televizyon programıyla ün kazanan Yozgatlı Fatih Kılıçaslan da buluşmada Yozgatlıları yalnız bırakmadı. Kılıçaslan, “Bu yurt ile Yozgatlılar şanslı, akraba evi sıcaklığında, korunaklı ve merkezi bir yerde memleketlerinin adını sembolünü taşıyan bir yurtları var artık. Benim gözümde bu büyük bir organizasyondur. Kıymetini İstanbul’a okumak için gelecek genç kardeşlerim bilecektir, bundan eminim. İnşallah memleketimiz çok güzel yerlerde güzel işlerle anılmaya devam edecektir. Bu anlamda ben de bir Yozgatlı kardeşiniz olarak gerekeni yapmaya her zaman hazırım.’’ ifadelerine yer verdi.
Gecenin sonunda sahne alan Yozgatlı sanatçı Mustafa Tatlıtürk ise seslendirdiği yöresel türkülerle Yozgatlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.