""

Yozgatspor stadyuma alınmadı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:16

Yozgatspor stadyuma alınmadı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgatspor 1959 FK’yı dün Yozgat Bozok Stadyum’una almadı. Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren kırmızı siyahlı takıma tüm şehir destek olurken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü dün yaptığı anlamsız tavırla dikkatleri üzerine çekti.

Yozgatspor stadyuma alınmadı
Son Güncelleme :

26 Kasım 2016 - 7:00

Kurum yönetiminin mevzuat ve yasa gerekçesiyle spor kulüplerine yaptırım girişimleri, sporun kimler tarafından yönetildiğini gözler önüne seriyor.
STADYUM’U
KULLANAMADILAR
Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grubunda mücadele veren Yozgatspor 1959 FK, hafta sona oynayacağı Talas Belediyespor maçının hazırlıklarını yapmak için gittiği Bozok Stadı’nda şok yaşadı. Kırmızı siyahlı takım stada gelmesine rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yönetiminin spora katkı (!) uygulaması ile karşılaştı. Stadyum kapılarının kilitli olması nedeniyle bir süre stad girişinde bekleyen takım daha sonra dış sahada çalışmalarına devam etti.
TARİH TEKERRÜRDEN İBARET
TFF 3. Lig’de mücadele eden ve yaşadığı mali kriz nedeniyle yıllardır sıkıntı çeken Yimpaş Yozgatspor’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün anlamsız tavrı nedeniyle küme düşmüştü. Stad kirası nedeniyle bekletilen alacaklar, kırmızı siyahlı kulübün Arsinspor ile oynayacağı kritik maç öncesine getirilmesi ile birlikte Yozgatspor’un ipi çekilmişti.
O haftaki gelirlerine el konulması nedeniyle futbolculara ödeme yapamayan kulüp, Arsinspor’a kendi sahasında yenilmiş ve profesyonel liglere veda etmişti. Benzer uygulamanın Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hedefleyen Yozgatspor 1959 FK’ya yapılmış olması, spor kurumunun spor kulüplerine verdiği destek böyle olur (!) şeklinde değerlendiriliyor.
AYNI SIKINTIYI DİĞER KULÜPLERDE
YAŞIYOR
Yozgat’ta futbol kadar salon sporları da son dönemlerde gelişmeye başladı. Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Yozgat Bozokspor Kulübü’de geçtiğimiz sezonlarda benzer sorunlar yaşamış ancak yaşananlar sümen altı edilmişti. Güreş Süper Ligi’nde mücadele verecek Yozgat Güreş Takımı’da yine aynı sıkıntı nedeniyle çalışmalarını Sakarya İlkokulu eski binasının altında yapmak durumda kalıyor.
“EMEK HIRSIZLIĞI YAPILIYOR”
Dün yapılacak olan çift kale antrenman için Yozgat Bozok Stadyum’una gittiklerinde stadyum’a neden alınmadıklarına anlam veremediklerini ve bu durumun Yozgatspor’a ihanet olduğunu dile getiren Yozgatspor 1959 FK Genel Kaptanı Kadir Arslan: “Koca bir şehrin emek verdiği bir takımı Şehir Stadyumuna almamak nasıl bir harekettir anlamış değilim. Gençlik Spor İl Müdürlükleri ve bu makamda oturan insanlar şehirde yapılan sportif faaliyetlere destek verirler ama nasıl bir anlayıştır ki Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları bu memlekette yapılan bütün sportif faaliyetlere engel teşkil etmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.
Yozgatspor olarak son haftalarda yakaladığımız yükselişe devam etmediğimiz takdirde bu durumun tek sorumlusu Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü olacaktır. Yapılan bu hareketin açıklaması emek hırsızlığı olarak değerlendirilebilir.
Yozgatspor 1959 FK’ya emek veren her kişi yapılan bu hareket karşısında sessiz kalmayacaktır.
Yozgatspor Yozgatlıların takımıdır ve bu takıma bu hareketle ihanet ettiğini düşündüğümüz kurum müdürünün bir an önce konuyla ilgili olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini düşünüyorum. Kişiler bulundukları kurumlarda kendilerine göre inisiyatif kullanırlarsa bu durum sıkıntı yaratır.
Şu bilinmelidir ki Yozgatspor 1959 FK, bu şehrin üst kimliğidir.
Kimliğinde Yozgat yazan her kişi Yozgatspor’a sahip çıkmalıdır. Bütün hemşerilerimizin bu düşünce içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu duruma vakıf olmayan kişilerin ise en kısa zamanda bu düşünceye erişmesini temenni ediyoruz.” dedi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19