""

Yozgatspor yönetimi Vefa yemeği düzenledi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:14

Yozgatspor yönetimi Vefa yemeği düzenledi

Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcimiz Yozgatspor 1959 FK için başlatılan ‘Vefa yılında dokunuş’ projesi kapsamında kırmızı siyahlı yönetim, Galata Çamlık Otel’de işadamlarına yönelik ‘Vefa’ yemeği düzenledi.

Yozgatspor yönetimi Vefa yemeği düzenledi
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2017 - 9:41

İş adamları ile gerçekleştirilen yemek sonrasında bir konuşma yapan Yozgatspor kulüp başkanı ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, toplantıya katılımın az olmasına rağmen karamsar olmadığını söyledi.
Bu tür durumlarda moral bozmaya gerek olmadığını belirten Başkan Arslan, “Bu tür toplantılar böyledir. Daha önce defalarca böyle toplantılar yaptık. Bu gün buradaki maksadımız Yozgatspor’u konuşmaktı. Bir gurup arkadaşımız davetimize icabet ederek geldi. Genel olarak burada bulanan arkadaşlarımız Yozgatspor’a desteğini açıklamış ve maddi olarakta katkısını sunmuş olan arkadaşlar. Başlattığımız bu kampanyadan dolayı ben ümitliyim. Geniş bir katılım sağlanıyor. İnşallah bu maddi olarak ta belli bir noktaya ulaşacak” dedi.
Bu seneki en büyük kazançlarının Vali Kemal Yurtnaç’ın bu işin içine aktif olarak girmesi olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Geçtiğimiz dönemlerde valilik yine katkı sağlıyordu ama biraz daha kenardaydı ama bu sene Sayın Valimizde Yozgatspor’un 3. Lige çıkması için gereken her türlü yardımı yapıyor. Fiilen de taşın altına elini koyuyor. Bu bizim için önemli bir destek, önemli bir kazanç. Valiliğimizin desteği, belediye ve vatandaşın el birliği ile Yozgatspor’u hak ettiği yere taşıyacağız. Un var, şeker var, yağ var, aşçının iyisi de var. Her şey varsa inşallah bu sene başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.
Vali Kemal Yurtnaç ise, bu tür organizasyonların her zaman kalabalık, güle oynaya gitmeyeceğini söyledi.
Bu işlerin her zaman zor olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, “Hele bir de profesyonel ligde değilseniz daha zor olur. Ancak biz zoru başarmak durumundayız. İmkansız demeyeceğiz ve zoru başaracağız. Hayata bakış açısı olarak hiçbir zaman yenik başlamak istemem. Pozitif olmaya, hareketli olmaya, beraber çalıştığımız arkadaşlarımızda ki enerjiyi destekleyip ortaya çıkarıp bir şeyler üretmek için çaba gösteririm” diye konuştu.
İl Özel İdaresinin amatör kulüplere her sene yardım verdiğini hatırlatan Vali Yurtnaç, “Bu sene biz daha fazla yardımda bulunacağız. Bu yılın bütçesini yaparken amatör spor kulüplerine verilecek para miktarını biraz daha artırdık. Bu konunun iki yolu var. Birincisi futbolcu ve teknik heyet tarafı, ikincisi ise yönetim ve idare, maddi kaynak sağlanması tarafı. Burada genç, dinamik, enerjik bir hocamız var. Onlar takımlarıyla uğraşsınlar, ödemeleri, para kısmını ise hiç düşünmesinler. Biz Yozgatlılar olarak, Yozgat’ta çalışan idareciler olarak taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyacağız. Herkes kendi idaresi çerçevesinde bir çalışma yapacak. Dokunuş hareketi çok güzel bir çalışma bu anlamda. Zengin bir kişi bir takımı alıp uçurabilir ama halkın desteği varsa işin içinde daha güzel olur” ifadelerini kullandı.
Yozgat Valiliği olarak dokunuş hareketinin dışında bir kampanya başlattıklarını belirten Vali Yurtnaç şu şekilde konuştu:
“Kamu kurum ve kuruluşlarına gönüllülük esasına göre kampanyamıza destek olmaları için yazı gönderdik. İl dışında yaşayan Yozgatlılara takımımıza destek olmaları için haber gönderdik. Yozgat’ta sporun yaygınlaşması, şehrin tanıtımı, gençlerin spora yönlenmesi bizim sorumluluklarımız. Geçtiğimiz aylarda Yozgat dışında yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızı doğduğu topraklara yatırım yapmaları için davet ettik, toplantı yaptık. Şimdi ise Yozgatspor’a destek için toplanma zamanı. İş adamlarımıza mektup yazacağız. Valilik kontrolünde Ziraat Bankasına Yozgatspor’u desteklemek amacıyla bir hesap açtırdık. Bu hesap numarasını da iş adamlarımıza göndereceğiz. Ben bu çağrıya olumlu yanıt alacağımıza inanıyorum. Dünyanın neresine giderseniz gidin yeni bir oluşum başlatmak zordur. Büyük hareketler ise küçük kıvılcımlarla başlar. Biz buradan bu küçük kılıcım ile meşalemizi yakalım. Yozgatspor hepimizin. Ben ilin valisi olarak elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Eğer bunu yapmazsak görevimizi yapmamış oluruz. Amatör spor önemli ama Yozgatspor’un amatör kümeden profesyonel lige çıkması daha çok önemli. Ben bu sene Yozgatspor’un 3. Lige çıkacağına inanıyorum. Eğer bir işe inanırsanız başarırsınız.”
Vali Yurtnaç, Yozgat Valiliği denetimindeki Ziraat Bankası Yozgat Şubesi TR68 0001 0002 5740 3914 5950 02 IBAN numarasına 30 Ağustos 2017 tarihine kadar bağışta bulunulabileceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.