""

Yozgat’ta 3 Bin 513 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:55

Yozgat’ta 3 Bin 513 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli il genelinde, 3 bin 513 kişiye evde bakım ücreti verildiğini söyledi.

Yozgat’ta 3 Bin 513 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor
Son Güncelleme :

22 Şubat 2017 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar Yozgat İl Müdürü Abdullah Neşeli, devletin yardıma ve bakıma muhtaç olan vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirterek, geçen yıl evde bakım hizmeti olarak 3 bin 513 kişiye yaklaşık 38 Milyon Lira ödeme yapıldığını söyledi.
Neşeli, “Evde bakım ücretinden faydalanabilmek için belirtilen şartların olması gerekiyor.
Vatandaşımızın elinde yüzde 90 raporu vardır, ama ağır engelli değildir.
Yani evde bakım ücretinden faydalanacak vatandaşımızın ağır engelli raporu olması, kendi öz bakımını yapamayacak durumda ve başkalarından hizmet yardımı alarak yaşamını sürdürüyor olması halinde evde bakım ücreti alabilir.
Bu kapsamda İlimiz genelinde 3 bin 513 kişi evde bakım ücretinden faydalanıyor. Bu vatandaşlarımıza geçen yıl yaklaşık 38 Milyon TL ödeme yapılmaktadır” dedi.
Evde bakım ücretinden faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların işlemlerini en geç iki hafta içerisinde neticelendirdiklerini ifade eden Neşeli, “Kurumumuza müracaat eden vatandaşlarımızın mağdur olmaması için araştırmalarımızı 15 gün içinde tamamlıyoruz.
Bu uygulamadan yaralanacak vatandaşımızın gelirinin hane başı 847 liranın altında olması gerekiyor. Bunun yanı sıra yardıma muhtaç vatandaşlarımıza da nakdi yardımlarımız devam ediyor.” diye konuştu

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.