""

Yozgat’ta son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:46

Yozgat’ta son yağışlar bölge çiftçisini sevindirdi

Türkiye’de tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip Yozgat’ta kurak geçen Mayıs ayının son günlerinde yağan sağanak yağmurlar bölge çiftçisini sevindirdi.

Yozgat’ta son yağışlar  bölge çiftçisini sevindirdi
Son Güncelleme :

01 Haziran 2017 - 7:00

İki hafta öncesine kadar kuraklıktan dolayı endişe duyan köylüler, yağmur yağması için dua ederek kurbanlar kesmişti. Duaları kabul olan çiftçiler yağışlarla birlikte şimdide şükür duasına çıkıyor.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, Mayıs ayının kurak geçtiğini son günlerde yağan yağışların yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ekinleri kurtardığını söyledi.
Yılmaz, “Nisan ayında yağışlar istenen düzeyde olmadı. Mayıs ayının başlarından itibaren kuraklığın devam etmesi çiftçimizi endişelendirmiş, köylerimizde vatandaşlar yağmur duasına çıkmıştı. Çok şükür Rabbimiz dualarımızı kabul etti ve yaklaışk bir haftadır belirli aralıklarla yağışlarımız devam ediyor. Kuraklık sebebiyle bazı anız ve kumsal alanlarda ekinlerin yandığını görüyoruz.”dedi.
Yağışların sadece ekili tarım alanlarına değil her şeye büyük faydasının olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Yağışların her şeye büyük faydası var. Tarım alanlarının yanı sıra su sıkıntısının yaşanmamasına neden olur. Ayrıca geçimini hayvancılıkla sağlayan üretici ve çiftçilerimizin hayvanlarının otlatıldığı meralarda yağışla birlikte otlarında büyüdü. Eğer yağış olmasaydı çiftçinin, köylünün hayvanlarının otlatıldığı meralarda ot bulunmayacaktı. Bu sefer çiftçimiz ayrı bir sıkıntı yaşayacaktı. Yağışlar tam zamanında yağdı. İnşallah kazasız belasız, bol verimli bir hasat dönemi geçiririz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.