""

Yurtlu: 440 dernekten 21’i kamu yararına çalışma vasfı taşıyor « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 23:34

Yurtlu: 440 dernekten 21’i kamu yararına çalışma vasfı taşıyor

Yozgat’ta 440 dernekten sadece 21 adedinin kamu yararına çalışma vasfı taşıdığını belirten İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, kamu yararına faaliyet yürüten her dernek, kamu yararına çalışma niteliği taşıyor anlamına gelmez diye konuştu.

Yurtlu: 440 dernekten 21’i kamu  yararına çalışma vasfı taşıyor
Son Güncelleme :

26 Ocak 2017 - 7:00

Konuya ilişkin olarak yasal bilgi veren Yurtlu “Kamu yararına çalışan derneklerin, İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla tespit edildiğini vurguladı.
Kamu Yararına Çalışma Niteliği (KYÇN) taşıyan derneklere bazı muafiyetler tanındığını hatırlatan Yurtlu, bu statüye sahip olmak isteyen derneklerin başvurularını valiliğe yapmaları üzerine, derneğin amacının ve faaliyetlerinin topluma yararlı sonuçlar verecek nitelikte ve ölçüde olup olmadığı hususunun belirtildiği valilik görüşüyle birlikte Bakanlığa sunularak, sürecin işleyeceğini dile getirdi.
Yurtlu verdiği bilgide “ En az bir yıldan beri faaliyette bulunma, son bir yıl içindeki, 2017 yılı için belirlenen tutar olan 116.617,00 TL’ sını geçen alım ve satım işlemlerinin rekabet koşullarına uygun yapılması, amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetlerin, üyelerinin dışında yerel veya ulusal düzeyde toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üretecek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak nitelikte olması, yıl içinde elde ettiği gelirin en az yarısının bu amaçla harcanması, sahip olduğu mal varlığının ve yıllık gelirinin tüzüğünde belirtilen amacı gerçekleştirecek düzeyde olması gibi şartlara haiz olan derneklerin talepleri Bakanlıkça değerlendirilerek, Bakanlar kurulunun onayına sunulmaktadır” dedi.
Kamu menfaati ve toplum yararına faaliyet yapan her derneğin, bu hakka sahip olamayacağını bir kez daha yineleyen İl Dernekler Müdürü Yurtlu, Yozgat bulunan 440 dernekten Yozgat Verem Savaşı Derneği ile 20 dernek şubesinin kamu yararına çalışan dernek sayıldığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.