""

Yurtlu’dan Dost gönüllüler derneğine ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:39

Yurtlu’dan Dost gönüllüler derneğine ziyaret

Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, gıda bankacılığında öncü görevi gören Dost Gönüllüler Gıda Bankacılığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdiği sosyal ziyarette dernek yetkililerinden bilgi aldı.

Yurtlu’dan Dost gönüllüler derneğine ziyaret
Son Güncelleme :

21 Kasım 2016 - 7:00

Haftasonu gerçekleştirdiği ziyarette Sorgun ilçesinde kurulu ve faaliyet gösteren ve gıda bankacılığında adını ön plana yazdıran dernek yetkililerden uygulamalara ilişkin bilgi alan İl Müdürü Yurtlu “2004 yılında yapılan yasal düzenlemeyle dernek ve vakıfların da tüzük ve senetlerinde geçmesi kaydıyla gıda bankacılığı yapabilme imkanı getirildiğini hatırlattı.
Yurtlu ayrıca, “ihtiyaç sahibi fakir kimselere yardım amacıyla gıda bankacılığı yapmak” şeklindeki ibareyi tüzüğüne ilave eden dernek veya vakıflar Gıda Bankacılığı kapsamına girmekte olup, bağışı yapanlar ise getirilmiş olan muafiyet ve vergi avantajlarından yararlanabilmektedir” diyerek il genelinde bir çok derneğin bu kapsamda faaliyet yürüttüğünü ancak Dost Gönüller Derneğinin adeta bu uygulamaya öncülük ettiğini vurguladı.
Dost Gönüler Gıda Bankacılığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Mikdat Güler ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Müdürü Hakkı Yurtlu’ya, yapılan uygulama ve bağışçılar hakkında bilgi verdi.
Dernek merkezinin Sorgun ilçesinde olduğunu, faaliyetlerinin ise Boğazlıyan, Çekerek ve Akdağmadeni ilçesinde de sürdürüldüğünü hatırlatarak, bağışçıların genellikle il dışındaki büyük firmalardan oluştuğunu ve gönüllü çalışanlar tarafından yapılan alan araştırması ve inceleme sonunda, aracılık yaparak alınan bağışların doğrudan ihtiyaç sahibine ulaştırıldığını söyledi.
Başkan Güler, firmaların derneğimize yaptıkları bağışlar, maliyet bedeli üzerinden belgelendirilerek gelir vergisi matrahının tespitinde indirim olarak yansıtılmaktadır diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.