""

Yurtnaç: Kültürel değerlerin yaşatılması gerekir « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 02:55

Yurtnaç: Kültürel değerlerin yaşatılması gerekir

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehrin tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, halkın bu yönüyle geçmişini ve geleceğini gündemde tutacak kültürel değerlerin yaşatılması gerektiğini söyledi.

Yurtnaç: Kültürel değerlerin  yaşatılması gerekir
Son Güncelleme :

26 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Valiliği ve Bozok Üniversitesince, Yozgat Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Oran Kalkınma Ajansı ve Yozgat Kaz Yetiştiricileri Derneğinin de katılımı ile kaz yetiştiriciliği ve üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Cumhuriyet Meydanında halkında katılımıyla “Kaz Günü Etkinliği” düzenlendi. Etkinlikte, vatandaşlara kaz eti de ikram edildi.
Vali Kemal Yurtnaç, programda yaptığı konuşmada, mahalli kültürün yaşatılması gerektiğini vurguladı. Yurtnaç, “Bunlar folklorik şeyler. Halkın geçmişini, geleneğini gündemde tutmak amacıyla yapılan etkinlikleri her zaman destekliyorum” dedi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey de Yozgat’ta damızlık kaz üretiminde önemli bir mesafe alınacağını ifade ederek, “Kaz üretiminin Yerköy ilçemize ve ilimize çok büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Bugünkü etkinlik bir manada bunun tanıtımı gibi oldu.” diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikte, arabaşı hamuru yutma yarışması da yapıldı. Yöresel bir yemek olan ve kaz etiyle yapılan arabaşı çorbasıyla hamuru yutma yarışmasında keyifli anlar yaşandı. Yarışmacılar, üst üste koydukları hamuru yutmakta zorlanırken, hamuru yutamayıp çiğneyenler, yarışmadan diskalifiye edildi. Yarışmayı, bir kaşığa dört arabaşı hamuru koyup yutan Osmaniyeli üniversite öğrencisi İbrahim Ertik kazandı. Daha sonra programa katılan vatandaşlara arabaşı ve kazlı pilav ikramında bulunuldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.