""

ZOR BİR YIL OLDU! « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:30

ZOR BİR YIL OLDU!

ZOR BİR YIL OLDU!
Son Güncelleme :

05 Şubat 2024 - 14:09

ZOR BİR YIL OLDU!

Sizlerin de benim gibi düşündüğünü biliyorum…

2022 gibi 2023 yılı da dünya da yaşayan her canlı için zor ve çetin geçen bir yıl oldu…

Bir taraftan ülkeler arasında devam eden savaşlarla geçerken, bir taraftan güçlü ülkeler zayıf ülkeleri yok etme çabası içerisinde oldu…

Dünya da bütün ülkelerin ortak mücadele ettiği Covit-19 salgını bütün ülkelerin nüfus planlamasını alt/üst etti…

Çin’de başlayan bu salgın için kimi uzmanlar komplo teorisi derken, kimi uzmanlar bu olaya bilimsel yaklaştı…

2019 yılında başlayan, aradan 4 yıl geçmesine karşın güçlü ülkeler gerekli tedbirleri alarak, bilimsel çalışmalarla bu salgını tedavi etmenin çalışmalarını sürdürürken, yeni salgınlara karşı da tedbirler artırarak devam etmektedir.

Bu salgına en hazırlıksız yakalanan ülkelerden birisi de Türkiye olmasına karşın, alınan önlemler ve satın alınan aşıların kullanılması ile süreç en az sorunla atlatılmak için halen çalışmalara devam edilmektedir.

2022’de olduğu gibi 2023 yılı da nice sıkıntı, sorun ve problemlerle geçmeye bugünde devam ederken, yeni yılda geriye dönüp baktığımız da; salgın hastalıklar dahil iç ve dış dünyaya karşı birçok alanda ülke olarak mücadeleye devam edeceğiz…

Burada önemli olan dışarıdan ve içerden çıkan çatlak seslere karşı birlik ve beraberliğimizi bozmadan mücadelenin devam etmesini sağlamaktır.

Geçmiş yıllarda yapılan yanlış ve atılan bir takım hatalı adımlar sebebiyle de ekonomik olarak toplum bir hayli yıprandığını unutmadan, girdiğimiz yeni yılda toplumun yaşadığı ekonomik sorunları en başta çözmek gerekiyor.

Fakirlik ve yoksullukla birlikte istihdam alanlarında yaşanan sorunlar da beraberinde işsizliği de yeni yılda minimum seviyelere düşürecek önlemler almak ülkenin öncelikleri olmalıdır.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine baktığımızda ülkemizde işsizlik oranı ortalama yüzde 10 seviyesinde gösterilmiş olsa da, gerçek rakamlar bu seviyenin bir hayli üzerinde olduğu bilinen bir gerçektir.

Yozgat’ta işsizlik seviyesine baktığımızda ise, bu oran yüksek seviyeler de devam etmektedir.

Sonuç olarak 2022 ve 2023 yılının hepimiz için zor ve sıkıntılı bir yıl olarak geride bırakmış olmak,

2024 yılına hep birlikte adım attığımız şu günlerde Bu yılın Yozgat’ımız için hayırlı, huzurlu ve özlemle beklediğimiz gelişmelerin, yatırımların yaşandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.