""

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:09

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İlhami Bakıcı, 1 Aralık itibariyle Türkiye genelinde başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasını hatırlatarak sürücülere ve araç sahiplerine önemli uyarılarda bulundu.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak
Son Güncelleme :

28 Kasım 2023 - 18:10

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İlhami Bakıcı, yaptığı açıklamada, “1 Aralık itibariyle yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Bu kapsamda, yabancı ve yerli plakalı araçlar, kış lastiği kullanmak zorunda olacaklar” dedi.
Kış lastiği takma zorunluluğuyla ilgili detayları paylaşan Başkan Bakıcı, “1 Aralık itibariyle başlayacak olan kış lastiği zorunluluğunun tarihi sıcaklıklara göre il valilikleri tarafından belirlenir. Kış lastiği takmayan araç işletenine2 bin 568 TL idari para cezası uygulanır. Bu kural, kamyon, otobüs, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerini kapsar. Ayrıca, seyir esnasında değiştirilen lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur” şeklinde konuştu.
Başkan Bakıcı, kış lastiğinin önemini vurgulayarak, “Kış lastikleri, özel hamuru ve yüksek silika oranıyla 7 derecenin altında bile esnek kalarak sürüş güvenliği sağlar. Ayrıca, derin diş yapısı sayesinde karlı ve çamurlu yolları daha etkili bir şekilde geçer. Kış lastiği kullanmak, sürüş emniyetini artırır ve kazaların önlenmesine yardımcı olur” ifadelerini kullandı.
Kış lastiği takmamanın cezasının 2 bin 568 TL olduğunu belirten Bakıcı, “Sürücülerin ve araç sahiplerinin bu zorunluluğa uymaları, kış aylarında güvenli bir sürüş için hayati öneme sahiptir” dedi. / Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.