""

15 dakika arayla yediği Bin TL’lik ceza isyan ettirdi « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 19:07

15 dakika arayla yediği Bin TL’lik ceza isyan ettirdi

Yozgat’tan Ankara’ya her hafta çocuğunun tedavisi için özel aracıyla giden Ahmet Karadavut isimli vatandaş, dönüş yolunda 15’er dakika arayla yediği Bin TL’lik iki adet trafik cezası isyan ettirdi.

15 dakika arayla yediği  Bin TL’lik ceza isyan ettirdi
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2018 - 7:00

Ahmet Karadavut, 2 yaşındaki oğlunu iki yıldır tedavi için her hafta Pazartesi günleri Ankara’ya Özel İşitme Eğitim Merkezine götürdüğünü belirterek, “Çocuğumun doğuştan itibaren işitme problemi ile karşılaştık. Burada tedavi etme imkanı olmadığı için sürekli 2 yıldır Ankara’nın yollarını aşındırıyorum. Her pazartesi günleri mutlaka Ankara’daki Özel İşitme Eğitim Merkezine götürmek zorundayım. Çocuğumu rahat götürüp getirmek için eski aracımı satarak ve kredi kullanarak aracımın modelini yükselttim. Eski aracımın kliması yoktu ve sıcaktan gidip gelirken oğlum etkileniyor diye mecburen aracımı değiştirdim. Son bir aydır ilk defa başıma yüksek oranlarda trafik cezası gelmesi beni zor durumda bıraktı. Ben asgari ücretle çalışan, evimin ailemin geçimini sağlayan birisiyim. İki yıldır Ankara’nın yollarını aşındırıyorum. Geçtiğimiz hafta 435 TL ceza gelmişti ve onu yatırdım. Şimdi ise yeni 15’er dakika arayla iki adet 488 TL trafik cezası geldi. Yani şimdi Bin TL’ye yakın bir ceza ödeyeceğim. Yazık günah değil mi. Ceza makbuzlarına bakıyorum. Birisi Kırıkkale Balışeyh, diğeri ise Çerikli, 15 dakikada Balışeyh’den Çerikli’de olabilmem imkansız ama ceza makbuzlarında saatin 17:43 ile 17:58 yazıyor. Ülkemiz ekonomisinin son aylarda sıkıntılı olduğu söyleniyor. Dolar ve Avro aldı başını gidiyor, devletimizde acaba bu açığı bizlere kesilen cezalarla mı kapatmayı düşünüyor.”diye tepkisini dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.