""

20 yılın ardından 5 yıl daha istemek « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 04:53

20 yılın ardından 5 yıl daha istemek

20 yılın ardından 5 yıl daha istemek
Son Güncelleme :

14 Nisan 2022 - 17:07

Evet, şu an ülkemizi yönetmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan – AKP hükümetleri, 2023 seçimleri için 5 yıllık bir iktidar daha talep etmekte. 2002 yılında iktidara geldiklerinden bu güne her şeyi kat be kat artıran bu iktidar, halktan yeni avans istemekte. Halk bu avansı da verecek mi? 2023 seçimleri bunun göstergesi olacaktır.

Recep Tayyip Erdoğan – AKP hükümetleri;

20 yıl boyunca metalürjide, petrokimyada ve kimyada ülke ihtiyaçlarını temin edemedi. Her geçen gün daha da dışa bağlanan bir sanayimiz var.

Kendi kendine yeten 7 ülkeden biri idik. Şimdi her ay temel gıda ürünlerinin yokluğunu yaşıyoruz.

20 yıl yol, köprü, otoban yapanlar bu ülkeye Samsun ve Sivas Divriği’de demir çelik fabrikası yapamadı.

Yaz aylarında kullanmadığımız ama paşa paşa 2,5 milyar dolar ödediğimiz Rus doğalgazından Samsun’a, İran doğalgazından Ağrı’ya amonyak tesisi neden yapılmadı? Amonyak, kimyevi gübrenin temel taşıdır. 20 yıldır gübrede %90 dışa bağımlılık neden bitirilmedi? Geçen yıla göre fiyatı %200-300 artan kimyevi gübre, niçin ülkemizde üretilmedi?

Dünya ihtiyacının %50’si kadar kromu maden olarak ihraç ederken, kromdan boru, levha, tel neden üretemedik?

20 yıl gibi uzun bir iktidar süresince Yeşilırmak’tan, Kızılırmak’tan, Fırat’tan, Göksu’dan, Sakarya’dan İç Anadolu’yu niçin sulayamadık? Bir gün saman, bir gün, buğday, bir gün ayçiçeği, soğan, patates eksiğini yazmaktan ben usandım.

Evet, 20 yıllık Recep Tayyip Erdoğan – AKP hükümetleri ülkemizi yönetemiyorlar.

Bugün başarısız geçen 20 yılı unutup yeni bir 5 yıl daha talep etmeye hakları yoktur.

Her iktidarın halefi muhalefettir. Muhalefet demek “Ben iktidara gelirsem daha iyi yaparım” demektir. Oysa ülkemizdeki 6 benzemez muhalefetin birlikteliği TV’de ve basındadır. Görüntüye oynuyorlar. iktidar olmak proje ve kadro olayıdır. 6 benzemez partide iddia da, umut da yoktur. Savaşın hüküm sürdüğü coğrafyamızda kaybedecek günümüz yoktur.

Çare HDPKK harici milli birlik hükümetidir. ABD saldırılarına karşı ülke savunması ve üretim için kafa yoran, tükettiklerini üretmek mecburiyetinde olacak milli bir takım şart olmuştur.

20 sonrası 5 yıl daha verin düzeltelim demek kaosu davet etmektir. Kaosu önlemenin tek çaresi HDPKK harici milli birlik hükümetidir.

Son tahlilde kendine yeten, metalürjisi, kimyası, petrokimyası ve kendi kendine yeten tarımı olmayanlar, hele de enerjide dışa bağımlı olan her hükümet gider. Ülke bu noktadadır.

Çözüm milli birlik hükümetidir.

Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.