""

2018-EKPSS Başvuruları 2-16 Mayıs’ta Alınacak « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:30

2018-EKPSS Başvuruları 2-16 Mayıs’ta Alınacak

2018-EKPSS Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı başvuruları 2-16 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

2018-EKPSS Başvuruları 2-16 Mayıs’ta Alınacak
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2018 - 7:00

Konuyla ilgili Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdüra Abdullah Neşeli yapılan açıklamada; Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, Kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engellilerin Kura başvuruları 2 Mayıs 2018 tarihinde başlamış 16 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceğini söyledi.
Neşeli “Belirtilen süre içinde başvurularını tamamlamayan adaylar için geç başvuru tarihi 29 Mayıs 2018 tarihinde başlayıp 30 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir.
Başvuru yapacak kişilerin ilkin İl Müdürlüğümüze gelerek Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini imzalatmaları sonrasında bu belge ile birlikte ÖSYM başvuru merkezine başvuruda bulunacaktır.
Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınacaktır. Kura kaydı yaptıran adaylar, dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabileceklerdir.
22 Nisan 2018 tarihinde yapılan 2018-EKPSS’ye giren adaylar (sınava girmeseler de)2018-Kura’yabaşvurusunda bulunamayacaklardır.
2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzunda belirtildiği üzere;
Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, Özel eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.
2012,2014,2016 yıllarında Kuraya başvurmuş olan adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.
Kura başvurularının başladığı ilk gün itibari ile 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir.
18 yaşını tamamlamamış adayların başvurusunda, kadrolara atanmak, için 18 yaş şartının tercihlerin yapılacağı son başvuru tarihinden önce tamamlanmış olması gerektiği bilgisi verilerek adayın başvurusu alınacaktır.
İl Müdürlüğümüze başvuru sırasında engelli adaylardan;%40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan engelli sağlık kurulu raporu, Diploma veya mezuniyet durumunu gösterir belge veya II. Kademe Eğitim Başarı Belgesi,Nüfus cüzdanı veya pasaportun (Nüfus Cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır) aslını ibraz etmeleri istenecektir” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.