""

3. Uluslararası Bozok Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:04

3. Uluslararası Bozok Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı düzenlendi

3. Uluslararası Bozok Sempozyumu, 3-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak.

3. Uluslararası Bozok Sempozyumu’nun  tanıtım toplantısı düzenlendi
Son Güncelleme :

27 Nisan 2018 - 7:00

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan III. Uluslararası Bozok Sempozyumu’na ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Bozok Üniversitesi Konukevi ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Taha Niyazi Karca, Rektör basın danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sena Kösedağ, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İzzet Ünlü de toplantıya eşlik etti.
Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Taha Niyazi Karca, “Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı” konularının ele alınacağı III. Uluslararası Bozok Sempozyumu’nda 43 farklı üniversiteden 160 bilim adamı 53 oturumda 192 tebliğ sunacağını söyledi.
Bozok Üniversitesi’nin fiziki ve beşeri altyapısının her geçen gün gelişmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise, öğrencilerin çağın ihtiyaçlarına cevap verecek kalitede eğitim ve öğretim sunmayı, ülkesine ve milletine faydalı olacak bireyler olarak yetiştirmeyi misyon edindiklerini söyledi.
Yerel, bölgesel ve ulusal sorunların çözümüne yönelik bilimsel çalışmalara önem verdiklerine de dikkat çeken Prof. Dr. Salih Karacabey, “Ulusal ve uluslararası bilimsel organizasyonları sürekli hale getirerek, bilim insanlarımızın dikkatini bu coğrafyaya çekmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde ilimizin ve bölgemizin gelişimi açısından çözüm önerileri getirerek, sahip olduğumuz potansiyeli açığa çıkarmış oluyoruz. Üniversite olarak, bu tarz bilimsel etkinliklere büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda 2015 yılından itibaren artan bir şekilde uluslararası ve ulusal çapta bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptık. 2015 yılından sonra uluslararası ve ulusal nitelikte 20’ye yakın sempozyum ve kongre gerçekleştirdik, bu süre zarfında 60’a yakın konferans, 5 panel, 6 çalıştay gerçekleştirdik. Bilimsel etkinliklere çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı katılarak bilimsel çalışmalarını aktardı” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.