""

“4 kadın 3 hikaye” raflarda yerini aldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:23

“4 kadın 3 hikaye” raflarda yerini aldı

Aslen Yozgat nüfusuna kayıtlı olan ve Kocaeli’deyaşayan Ali Polat; yaşanmış olayların konu edinildiği, ‘4 KADIN 3 HİKÂYE’ isimli kitabını Ali Alihan mahlası ile yayınladı. Eserde Anadolu’nun çorak topraklarında yaşam mücadelesi veren kadınların ve unutulmuş kadınların dramatik hikâyelerini konu ediniyor. ElpisYayınları’ndan çıkan kitap; ülkemizin dört bir yanında raflarda yerini aldı.

“4 kadın 3 hikaye”  raflarda yerini aldı
Son Güncelleme :

25 Eylül 2023 - 16:50

Kitabın yazarı Ali Polat (Ali Alihan) uzun bir süredir yazdığı kitabı yayınlamaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Bu kitap yaşanmış olayların konu edinildiği bir eser. Kitabımda, Anadolu’nun çorak topraklarında yaşam mücadelesi veren kadınlarımızanlatılıyor.Bu kadınlarımızın yaşantısı, yaşadıkları ya da yaşayacaklarıkader miydi? Yok, hayır, bu kader olamazdı. Kendilerine dayatılan bir yaşamın içerisinde var olmaya çalışan kadınlara odaklanan bu kitap, unutulmuş insanların dramatik hikâyelerini gözler önüne seriyor. Şerife, Ayşe, Zeynep ve daha nicesi; bir asra sığmayan acıları ekmeklerine katık ederek kendilerini var etmeye çalışıyordu. Ben bu kitapta çekilen çileleri, yaşanın dramatik olayları dile getirdim ve önemli tarihi olayları not düştüm.”Dedi.
Ali ALİHAN (Ali POLAT)
1967 Yozgat Sorgun’da doğmuştur. İlk ve ortaokulu Sorgun’da, liseyi Sorgun, Üsküdar ve Iğdır’da tamamlamıştır. Askerlik görevini yerine getirdikten sonra Kocaeli’ye yerleşmiş, burada evlenmiş ve halen Kocaeli’de yaşamaktadır. Birçok mesleki derneklerde ve kuruluşlarda başkanlık yapmış ve görev almıştır. Dünyanın kadim medeniyetlerinin birçoğunu yerinde görmüştür. Halen denizcilik ve gemiacentesiişiyle iştigal etmektedir. / Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.