""

57. Alay Vefa Yürüyüşü Yozgat’ta da yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:08

57. Alay Vefa Yürüyüşü Yozgat’ta da yapıldı

Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü Yozgat’ta yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

57. Alay Vefa Yürüyüşü Yozgat’ta da yapıldı
Son Güncelleme :

26 Nisan 2018 - 7:00

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz, KYK Yurtlarında ve ponsiyonlu liselerde kalan öğrenciler, Yozgat Merkezdeki lise öğrencileri ve sporcular katıldı.
Çapanoğlu Büyük Camiinde kılınan sabah namaz ile başlayan program cami çıkışında katılımcılara çorba ikramı ile devam etti.
Çorba ikramının ardında yaklaşık Bin katılımcı ile birlikte Çanakkale Zaferlerinin 103. yılı münasebetiyle 103 metre Türk Bayrağı açılarak Yozgat Şehitliğine tekbirlerle yüründü.
Şehitliğe gelen gençler, burada okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek, Şehitler için yapılan Hatmi Şerif duası yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının 3 yıldır 81 ilde Çanakkale Vefa yürüyüşünü düzenlediğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, “Yozgat’ta sabah namazından itibaren programımızı düzenledik. Çanakkale’yi kısa sürede anlatmak çok zor bir olay. Her Türk genci Çanakkale’yi görmesi gereklidir. Birçoğumuzun 57. Alayı okuyup duygulanmaması mümkün değil. Yaş ortalamaları 24 olan 628 kişi 25 bin kişiye karşı mücadele ediyor. Bu mücadelenin sonunda da hiçbir ferdi sağ kalmamıştır ve başarıları bütün tarihimize yansımıştır. 57. Alay Vefa Yürüyüşüne katılan halkımıza, öğrencilerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyoruz .” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.