""

OSB’ler Şehirlerin lokomotifidir « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:21

OSB’ler Şehirlerin lokomotifidir

OSB’ler Şehirlerin lokomotifidir
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 17:32

Gelişmenin, kalkınmanın temelini Organize Sanayi Bölgesindeki iş gücüne bağlı yapılan istihdamlar oluşturmaktadır. Sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim; Unutmayalım ki, bir şehirde iş ve aş varsa, orada huzur vardır, mutluluk vardır. Yozgat’ta yaklaşık 30 yıl önce kurulan Organize Sanayi bölgesi bu şehir ve insanlar için, iş kapısı, aş kapısı ve umut olmuştur.

Bir dönem tam kapasite ile faaliyet gösteren çok sayıda fabrikanın bacasının tüttüğü Yozgat Organize Sanayi bölgesinde istihdam sayısı 10 binlere kadar ulaşmıştı.

Bugün tekrar eski günlerine dönmeye yönelik çalışmaların devam ettiği yeni fabrikaların kurulması için yoğun çaba ve gayret gösterildiğini biliyoruz.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay Bey’in özel gayretleri olduğunun farkındayız.

Garip ama gerçek o ki; Yozgat bir taraftan birikimlerini bankalarda açılan mevduat hesaplarında bekletmeye devam etse de, öte yandan dışardan davet eden yerli yatırımcıların istihdama katkı sunması beklenmektedir.

Yozgat’ın acı olan başka bir gerçeği ise, Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar maalesef kaderleri ile baş başa bırakıldı.

Büyük bir alan üzerinde kurulu OSB’nin içindeki yollar deyim yerinde ise kaderine terk edildi.

* * * *

İlimiz Valisi Ziya Polat Bey, Yozgat’a geleli 11 ay oldu. Bu ay sonunda bir yılı tamamlamış olacak.

Sayın Polat, İl Merkezi başta olmak üzere İlçeler, Beldeler ve zaman zamanda köy ziyaretleri yaparak, şehrin dinamiklerini daha yakından görmeye devam ediyor.

Hafta başında Organize Sanayi Bölgesine giderek yönetim kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Polat,daha sonra hem Ritim tekstil fabrikasında hem de Turizm otelcilik okulunda çeşitli incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Organize sanayi bölgesinde önce  318 kişinin çalıştığı Ritim Teksil fabrikasını da  ziyaret etti. Yozgat’tan Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ile Çine çeşitli tekstil ürünlerini ihraç eden, yurt içinde de ünlü markalara üretim yapan, Ritim Tekstil fabrikasını gezdi .Üretim ile ihracaat konularında yetkililerden bilgi alan Vali Polat, daha sonra fabrika çalışanlarının sofrasında öğle yemeğini yedi.

Ritim Tekstil fabrikasını gezdikten sonra Organize Sanayi Bölgesindeki Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (Turizm Otelcilik) okuluna uğrayan Vali Ziya Polat,

Okulun çalışmaları konusunda bilgi edindi. Polat, burada staj gören Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri ile buluşarak sohbet etti.

OSB’de faaliyet gösteren ve Yozgat insanına istihdam sağlayan firma sahipleri bu durumdan eminim ki çok mutlu olmuşlardır. Çünkü bir sanayi, yatırımcı her zaman devletinin sıcak elini üzerinde hissetmek ister.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.