""

Aday adaylığında en fazla ilgiyi AK Parti görüyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:28

Aday adaylığında en fazla ilgiyi AK Parti görüyor

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim takviminin açıklanmasının ardından siyasi partilerde de aday adaylığı müracaatları başladı. Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da aday adaylığında en fazla başvurular iktidar partisi AK Parti’ye yapılıyor.

Aday adaylığında en fazla  ilgiyi AK Parti görüyor
Son Güncelleme :

30 Nisan 2018 - 7:00

Yozgat’ta 24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde aday gösterilecek isimlerin tespiti için yoğun çalışma yürüten siyasi partiler, milletvekili aday adaylarından alacağı ücretleri de belirledi.
Partilerde aday adaylığı başvuruları, AK Parti 2 Mayıs, CHP 7 Mayıs, MHP ise 3 Mayıs’ta sona erecek. Aday adaylığında en yüksek ücretin CHP’de olduğu görülüyor. CHP, kadın, genç ve engellilerden 5 bin lira, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alacak. CHP ayrıca başvuru aidatı dışında müracaat sırasında bin lira dosya ücreti talep edilecek.
AK PARTİ’DE
MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI İÇİN 22
MÜRACAAT YAPILDI
AK Parti iktidar partisi olmanın da avantajıyla Yozgat’ta 22 aday aday başvurusuyla en fazla teveccüh gören parti oldu. İlde aralarında 3 dönemdir ilçe belediye başkanlarının yanı sıra işadamları ve önceki il başkanın da adının yer aldığı güçlü isimlerin olması dikkat çekiyor.
AK Parti’de aday adaylığı başvurusu için erkek adaylardan 6 BinTL, kadın ve genç adaylardan 3 Bin TL, engellilerden ise bin lira alıyor. Yozgat’ta AK Parti başvuruların sona ermesinin ardından önümüzdeki günlerde belirnecek bir tarihte temayül yoklaması yapılacak.
MHP’de milletvekili adaylık başvuruları 26 Nisan’da başladı, 3 Mayıs’ta sona erecek.
Aday adayları, bu tarihler arasında MHP Genel Merkezi Seçim İşleri Kayıt Kabul Birimine şahsen müracaat edecek. MHP’de aday adaylarından 2 bin 500 lira başvuru aidatı alınıyor, engelli aday adaylarından başvuru ücreti istenmiyor. Yozgat’ta, AK Parti’den sonra aday adaylık müracaatlarında ikinci sırayı MHP izliyor. İl Başkanı Sedef’in başkanlıktan istifa ederek aday adaylığında bulunması ve yine 2015 seçimlerinde 4. Sıra aday olan Yusuf Mertoğlu’nun adlarının bulunması parti teşkilatı tarafından sevinçle karşılanıyor.
CHP VE İYİ PARTİ ADAY
ADAYLIĞINDA
BELİRSİZLİĞİNİ
KORUYOR
CHP ve İYİ parti Yozgat’ta milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarında hangi isimlerin olacağı tam netlik kazanmazken belirlisizlik devam ediyor.
İYİ Parti’de milletvekili aday adayı başvuru süreci 30 Nisan’da başlayacak, 4 Mayıs’a kadar sürecek. Aday adayları başvurularını yalnızca parti genel merkezine yapabilecek. Başvuru aidatı olarak erkek adaylardan 5 bin lira, kadın ve genç adaylardan 2 bin 500 lira, engelli adaylardan ise bin lira alınacak. Gazi aday adaylarından başvuru ücreti talep edilmeyecek.
BÜYÜK BİRLİK
PARTİSİ
Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) ise aday adaylığı müracaatları 7 Mayıs’a kadar devam edecek.
BBP’de erkek adaylardan bin lira, kadın adaylardan 500 lira adaylık başvuru ücreti alınırken, engelliler ve şehit yakınlarından ücret talep edilmiyor.
SAADET PARTİSİ
Milletvekili aday adaylığı için aday adayları, il başkanlıklarına veya partinin genel merkezine şahsen başvuru yapabiliyor.
Başvuru ücretleri, erkek aday adayları için 3 bin lira, kadın ve genç aday adayları için bin 500 lira olarak belirlendi.
BAĞIMSIZ ADAYLAR 13 BİN 916 LİRA
YATIRACAK
Bağımsız milletvekili olmak isteyen aday adayları, 21 Mayıs Pazartesi, saat 17.00’ye kadar milletvekili seçilmek istedikleri çevrenin il seçim kuruluna başvuracak. Adaylar, en yüksek derecedeki devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı kadar parayı ilgili mal sandığına yatıracak. Emanete yatırılacak para miktarı 13 bin 916 lira olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.