""

Aday kadar seçim çalışmaları da önemli… « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 14:08

Aday kadar seçim çalışmaları da önemli…

Aday kadar seçim çalışmaları da önemli…
Son Güncelleme :

23 Ocak 2019 - 7:00

Millet İttifakında yer alan İYİ Parti, CHP ve Saadet partisi Belediye Başkanı adaylarını belirlemeye devam ederken, AK Partide bu süreç tamamlandı. MHP’de ise, çalışmaların büyük çoğunluğu bitti, kalan bölümde gelen haberlere göre, bu hafta tamamlanacak…

Dolayısıyla seçimlere üç aydan az bir zaman kaldı. Ama dikkat ederseniz sokaklarda hala bir seçim havası yok. Kampanyalar tam manasıyla henüz başlamış değil.

Bunda kimi partinin adayının belli olması, kiminin hala açıklanmamasının payı oldukça fazla olduğunu düşünüyorum. Lakin bu açığı kapatacak olan hem adaylar hem de partilerin bizzat kendisidir.

* * * *

Televizyon programlarına bakıldığında seçimlerle ilgili konular üzerinde görüş beyan eden Siyaset uzmanları şunu konuşuyor.
Diyorlar ki…
Eski kampanyaları beklemeyin. Sokakların bayraklarla, flamalarla donatıldığı o fotoğrafları unutun. Meydanların inlediği, açık hava toplantılarının da sonuna geliniyor. Artık kampanyalar medya üzerinden yapılıyor. Sosyal medya süreleri kısalttı…”

* * * *
Belki haklılar…
Siyaset yapmak hem güçlü finansman işi haline geldi, hem de süre uzadıkça adayların da performansını etkiliyor.
Medyayla istediğiniz mesajı anında yayma, tepkisini ölçme, buna göre kampanyayı yönlendirme şansınız var.
Ama bir hususun altını çizmem lazım ki; bu işi yönetmek de profesyonellik istiyor.
Öyle kağıda yazarak, masada kurgulanan stratejilerle işler yürümüyor. Bugün halen eskiden olduğu gibi, aynı yöntemle işleri yürütmeye niyetli partiler ve adaylar, böyle davranmakla sürecin oldukça gerisinde kaldıklarının henüz farkında olmadıklarını görmeleri gerekiyor.

* * * *

Demem o ki; İletişim önemli bir iştir.

Hele siyaset yapıyor, bir algıyı yönetiyor ve sandıktan güçlü çıkmak istiyorsanız; bu çok daha önem kazanıyor.
Bu süreçte adaylar kadar kampanyayı yöneten, iletişim stratejisini belirleyen ekipler de etkili…
Ve çoğu zaman “Daha çok şey söyleyelim, her gün söyleyelim” kaygısı yanlışlar yaptırıyor.

Yozgat’ta seçim çalışmaları sürdüren adaylara ve bu süreci yürüten partilere baktığımızda bahsettiğim anlamda değişen pek fazla bir şey olmadığı görülecektir.

Fakat AK Partide ve MHP’de başlayan aday adaylık çalışmaları adayların açıklanmasıyla bundan sonra durumun değişmesini umut ediyorum.
Yine de seçim kampanyalarını takip etmek bir gazeteci olarak bize heyecan veriyor…

 

  • Durumu, davranışı, yaklaşımları, konuşmaları ve verdiği bütün mesajlara bakıldığında kararsızlığı devam eden Başkan!
  • Yozgat’ın önemli bir Beldesinde başarılı hizmetlerle üç dönem yaptığı Başkanlığı dördüncü döneme taşımaya hazırlanan Başkan!
  • Kurumda çalışan personellere etkili iletişim eğitimi vererek, diğer kurumlara örnek olacak bir çalışma yapan İletişim Uzmanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.