""

ADAYLAR, BAŞKANLIK YARIŞI VE DETAYLAR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:03

ADAYLAR, BAŞKANLIK YARIŞI VE DETAYLAR

ADAYLAR, BAŞKANLIK YARIŞI VE DETAYLAR
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2017 - 7:00

AK Parti Yozgat İl teşkilatında yeni dönem hazırlıkları rutin olarak devam ederken, İl Başkanı Harun Lekesizin “yeni dönem de aday olmayacağım” demesiyle bu süreç söz konusu yarışı olabildiğince hızlandırdığını biliyoruz.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Genel Başkan olarak partinin başına geçmesiyle başlayan yeni süreçte teşkilatları gençleştirmek için kongre süreci 25 Şubat 2018‘e kadar belde, ilçe ve il kongreleriyle tamamlanacağını hatırlamakta yarar görüyorum.

Dolayısıyla AK Parti 2018 yılının Eylül ayında ise 6.’ıncı Olağan Kongresini gerçekleştirecek. Ancak, kulislerde 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler dikkate alınarak olağan kongre tarihinin Mayıs’a çekilebileceği de konuşuluyor.

AK Parti’nin ilgili birimlerinin hazırladığı ve teşkilatlara gönderdiği 6.’ıncı Olağan Kongre rehberinde reçetenin detayları tek tek belirlenmiş durumda.
Önsözünü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın yazdığı ve Türkiye geneli tüm teşkilatlara ve Yozgat’a da gönderilen 6.Olağan Kongre Rehberinde yer alan detayların önemli olduğunu söyleyeduralım.

Yozgat’ta İl Başkanı olmayı düşünen ve her gün isimleri yazılanlar okumuş mudur? Valla doğru söylemek gerekirse, kamuoyunda her gün isimleri geçenlerin durumlarına, hal ve hareketlerine baktığımda sanki bu rehberi incelememiş ve okumamışlar gibi geliyor.

Çünkü bu rehberde teşkilat yöneticilerinin hangi kriterlere göre belirleneceği tek tek sıralanmıştır. Ak Parti kurulduğu günden bu yana her üç yılda bir kongreler yaptı. Doğrumu, doğru. Peki her kongreden yeni tecrübeler edinirken, nefesi yetenler yola devam etti, yetmeyenler gönülden desteklemeye devam etti mi, etti, bu da doğru.

Dolayısıyla bu yıl yapılacak genel kurullarda belirlenen kriterler çok önemli. Birkaç örnek vermek gerekirse, Mesela Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar AK Parti Yönetimine giremeyecek.

Bunu ben söylemiyorum, rehberde yazılanları aktarıyorum. Bana kalırsa bu çok isabetli ve yerinde bir karar. Vatandaş AK Parti İl veya İlçe Yönetimine girmiş Hastanede Taşeron işçi, sonra sorunların ardı arkası kesilmiyor, denge kurulamıyor.

Bir diğeri Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar da AK Parti yönetimine giremeyecek. Kamu da iş ve İhale herkesi yıpratıyor, toplum genelinde adaletsiz gelir dağılımı ve geçim sıkıntısından rahatsız olanların dilinden hiç düşürmediği, partiyi yıpratan, zora sokup, sorun olan, haksız kazanç elde etmek isteyenler bu dönem yönetimlerde yer bulamayacak. Milletvekili, belediye başkanı ve il başkanlarına yakın olmak, parti yönetimine girip hava atmak isteyenlere fırsat verilmeyecek.

İl ve İlçe Teşkilatlarında Gençlere ve Bayanlara daha çok yer verilecek. Şaibe ve dedikodudan uzak yeni simalar, dinç ve üretken beyinler yönetimlerde yer bulacak. Türkiye genelinde ve Yozgat’ta AK Parti Teşkilatlarına seçilecek yeni yöneticilerde aranan şartlar ince elenip sık dokunmuş.

2019 yılında Yerel yönetimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Milletvekilliği seçimleri olmak üzere 3 önemli seçimde AK Parti’ye katkıda bulunacak yeni teşkilat yöneticileri için daha detaylı kriterler söz konusu rehberde en ince ayrıntısına kadar verilmiş, bu rehberi bence aday olmak isteyen ya da yönetime girmeyi düşünen herkesin okumasını tavsiye ediyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.