""

Yozgat’ın ulaşım ağı güçlenmeye devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 07:35

Yozgat’ın ulaşım ağı güçlenmeye devam ediyor

Yozgat’ın ulaşım ağı güçlenmeye devam ediyor
Son Güncelleme :

29 Nisan 2024 - 18:30

Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat ve civarımızda karayolu başta olmak üzere demir ve hava yolu ağlarındaki gelişmeleri gördükçe göğsümüz kabarıyor. Gurur ve iftihar duygularımız katlanarak, artıyor. Vücudumuzda nabız ve kalp atışlar yükselmeye devam ediyor.
Bunun aksini düşünmek bir tarafa saymakla bitmek tükenmek bilmeyen hizmetleri görmezden gelmek ya da yok saymak için akıldan yoksun olmak lazım diye düşünüyorum.
Neden mi?
Aklım yettiği kadarıyla anlatayım; 70’li ve 80’li yılları benim gibi hatırlayanlar çok iyi bilirler. Yozgat halkı olarak en başta Yozgat-Ankara arası olmak üzere Yozgat-Kayseri arası kara yol ağı yıllarca tek şerit ve yol kalitesi oldukça düşük olan ulaşımda ömür tükettik.
Başka illere yolculuk yaptığımızda her defasında gittiğimiz şehirlerin yollarına sürekli imrenerek, iç çektik durduk.
Derdimizi kendimizle birlikte başkalarına (bizi yönetenlere) anlattık ama bir türlü ne anlattıklarımızı dinleyen ne de söylediklerimize kulak veren olmadı.
Sonra Özal dönemi başladı, ülke genelinde kara yolların içler acısı haline bir çözüm bulmak, mevcut durumu iyileştirmek adına adımlar atılmaya başlandı. 2 binli yıların başı itibariyle siyasette yaşanan dönüm noktasıyla birlikte Ak Partili hükümetlerle bugünlere geldik.
Bugün ülkemizin dört bir tarafını birbirine bağlayan karayolu ağlarımız başta olmak üzere demir ve hava yolu ulaşım ağlarında Avrupa ülkeleri ile yarışır durumdayız.
Geçen yıl hizmete başlayan Yüksek Hızlı Tren seferleri her geçen gün ulaşım ağını güçlendirmeye devam ediyor.
Bu güzel gelişmeden duyduğu mutluluğu ve haklı gururu yapmış olduğu kısa bir basın açıklaması ile vatandaşlarla paylaşan ilimizin genç ve dinamik AK Parti Yozgat Milletvekilimiz Süleyman Şahan, duygu ve düşüncesini şu şekilde ifade etti: Geçmişte AK Parti iktidarı öncesinde sadece hayal edilen “kara tren Yozgat’a gelir mi” düşüncesinden bugün Yozgat’ın hızlı tren seferleriyle ulaşımda çağ atladı.
Yozgat’a kazandırılan hızlı trenin, şehrin ekonomisine, turizmine ve sosyal hayatına önemli katkılar sağlayacak. Vatandaşlarımız da bu ulaşım imkânından en iyi şekilde faydalanacak.
Kentin ulaşım ağının daha da güçlenecek. Vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlamak adına İstanbul-Yozgat Yüksek Hızlı Tren Ekspres Seferlerinin 4 Mayıs tarihinde başlayacak. Bu önemli gelişmenin hayata geçirilmesinde emeği geçenler başta olmak üzere bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.