""

Arasbora’nın üçüncü kitabı “Postacının Kızları” raflarda yerini aldı « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 11:35

Arasbora’nın üçüncü kitabı “Postacının Kızları” raflarda yerini aldı

Yozgat’ın önde gelen hece şairlerinden olan, Kültür Bakanlığı tarafından kendisine ‘Halk Şairi’ ünvanı verilen Şair Semiha Arasbora, yaşanmış olayların konu edinildiği ‘Postacının Kızları’ isimli öykü kitabını yayınladı. Gerçek hayatta yaşanmış 5 öyküden oluşan ‘Postacının Kızları’ isimli öykü kitabı, çıktığı günden itibaren ilgi gördü.

Arasbora’nın üçüncü kitabı “Postacının Kızları” raflarda yerini aldı
Son Güncelleme :

07 Kasım 2023 - 17:48

‘Zordur Anadolu’da Kadın Olmak’ve ‘Gelmeyen Vakit’isimli iki kitabı bulunan hemşerimiz Semiha Arasbora, şimdi de yaşanmış öyküleri konu alan ‘Postacının Kızları’ isimli kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Kitapta yer alan öykülerin gerçek hayatta yaşanmış olaylardan derlendiğini dile getiren Semiha Arasbora, “Bu kitabın da okuyucularımızın kalbine ve vicdanına dokunacağını düşünüyorum. Kitapta yer alan öykülerimde, sevgi var, aşk var, umut var, ümit var. Türk Askeri’nin Kürt kızına âşık olması var. Anadolu kızının çektiği çileler var. Tabiki bunların yanında memleketimin kültürü var, adabı var, edebi var. Kısacası memleketimden bahsettim” diye konuştu.Arasbora, internet ortamında da satışa sunulan ‘Postacını Kızları’ isimli eserin çıktığı günden itibaren büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.


SEMİHA ARASBORA KİMDİR?
24 Eylül 1977 yılında Yozgat Akdağmadeni ilçesinin Umutlu Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu Umutlu kasabasında okudu. Ortaokul son sınıfta okurken abisinin yazdığı şiirden etkilenerek ilk olarak “Allah, Vatan, Hürriyet” şiirini yazdı. Okul Müdürü Güven Tahtakıran’ın şiirini beğenip “Ortadoğu” gazetesinde yayınlatması ve destek olması içindeki şiir tutkusunun artmasına sebep oldu. O yıllarda köy yerinde kız çocuklarının okutulmama durumu nedeniyle lise eğitimine örgün eğitim kurumlarında devam edemedi. Uzaktan eğitim yapan açık öğretim lisesine kayıt olduysa da ulaşım sıkıntısı yüzünden sınavlarına katılamadı. 1999 yılında evlendi. Dört çocuk annesi olan Semiha Arasbora’nınşiirleri birçok gazetede ve dergide yayımlandı, ödüller aldı, halk âşıkları tarafından eserleri seslendirildi. Bir eseri TRT repertuarına girdi. “Zordur Kadın Olmak Anadolu’da” isimli ilk şiir kitabını çıkararak köyü ve ilçesindeki kadınların sesi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı sınava girip başarı göstererek “Halk Şairi” kimliğini almaya hak kazandı. Hece şairi olarak “Hece Şairleri Ansiklopedisi’nde şiirleriyle yer aldı. Birinci kitabından sonraki süreçte yazdığı şiirlerini “Gelmeyen Vakit” adı altında toplayarak ikinci şiir kitabını çıkardı. Kısa süre içinde kitabın ikinci baskısı yapıldı.Eğitim hayatına devam ederek açık öğretim lisesinden 2021 yılında mezun oldu. Arasbora, halen Yozgat Çamlık Gazetesi ve Akdağmadeni Güneş Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmakta, ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev almaktadır. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.